Kripto yatırımcılarını üzecek bir haftaya daha giriş yapıldı: Piyasadan 6 Aralık notları 

Kripto para piyasasında düşüş, geçtiğimiz haftadan bu yana devam ediyor. Haftayı düşüşle kapatan ve düşüşle açan kriptolar, bu hafta da aynı seyirde devam edeceğe benziyor. “Kripto paranın sonu geldi.” şeklinde yorumlanan hızlı düşüş sonrasında piyasa yeni yatırımcılar kazanırken mevcut yatırımcılar ise durumu toparlama derdinde.  

EKONOMİ 06.12.2021, 10:41
Kripto yatırımcılarını üzecek bir haftaya daha giriş yapıldı: Piyasadan 6 Aralık notları 

Kripto para piyasasında geçtiğimiz hafta başlayan düşüş, cuma gününü zararla kapattırdı. Haftanın ilk gününde de düşüş ile açılan piyasalar karşısında yatırımcılar zor duruma düştü. Adeta kabusu yaşatan paralar, piyasanın toplam büyüklüğünü son 24 saat içinde 1.4 oranında azalttı. 2,4 trilyon doların altına inen piyasada Bitcoin kaybı yüzde 1.6 oldu. 48 bin 177 dolardan işlem gören BTC, cumartesi akşamında 46 bin dolara kadar düşmüştü. BTC’nin piyasa hakimiyeti ise yüzde 38.68’e geriledi. 



Ethereum, kayıp konusunda BTC’yi geçti 

Ethereum’daki kayıp yüzde 2.13’ü buldu. 4 bin 57 dolardan işlem gören ETH, umutları yıktı. 

Ripple ise son 24 saatte yüzde 3.12 oranında düşüş yaşayarak 77 cente geriledi. Cuma günü 1 dolar seviyesinde piyasayı kapatmıştı. 

Litecoin yüzde 5.22 oranında küçülerek 146 dolar 88 cente düştü. 

Cardano yüzde 3.88 oranında iniş sağladı ve 1 dolar 29 cente geriledi. 

Dogecoin yüzde 4.01 oranındaki düşüşle yere çakıldı ve 16 cente kadar düştü. 



El Salvador, kripto alımlarına devam ediyor 

Yaşanan sert düşüşler BTC yatırımcıları başta olmak üzere tüm coin ve altcoin yatırımcılarının umutlarını kırmaya devam ederken bu düşüşü “alım fırsatı” olarak görenler de var. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, böyle düşünenlerden yalnızca biri. Bu düşüş sırasında ülkenin 150 BTC daha aldığını duyuran Bukele, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda BTC’yi 48 bin 670 dolardan aldıklarını aktardı.  



BTC’yi yasallaştıran ilk ülke olmuştu 

El Salvador, Eylül 2021’de bir duyuru yayınlamış ve BTC’yi ülkenin yasal ödeme araçlarından biri olarak kabul edeceklerini dile getirmişti. Bunun üzerine BTC, 60 bin doların üzerine hızlı şekilde çıkmış ve yatırımcılarını sevindirmişti.  

Ülke dışında yaşayan EL Salvadorluların bu sayede ülkeye daha kolay para gönderimi yapabileceğini ve ülkenin turizm başta olmak üzere her alanda hızla gelişebileceğini kaydeden Bukele, yatırımcıların ve yatırımların önünü açmak istediklerini vurgulamıştı.  

Tüm bunların karşısında ise UMF (Uluslararası Para Fonu), BTC’nin güvenirliliği konusunda şüpheler bulunduğunu ve El Salvador’un BTC’yi ulusal para birimlerinden biri olarak kabul etmemesi gerektiğini dile getiriyor. 

Yorumlar (0)