Kripto piyasası yemyeşil: Ralli mi, boğa tuzağı mı?

Bitcoin'in dün hızlı şekilde değer kazanması, altcoin piyasasının yeşillenmesini sağladı. 12 bin dolar bandına inmesi beklenen BTC, hızlı şekilde yükselerek 21 bin 200 dolar bandına iğne attı. Bazı analistlere göre bu yükseliş, daha büyük bir düşüşün habercisi. Piyasaya pozitif yönlü bakanlar ise yükselişin devam edeceğini düşünüyor.

EKONOMİ 14.01.2023, 10:00 Hakan Öksüz
Kripto piyasası yemyeşil: Ralli mi, boğa tuzağı mı?

Kripto piyasasında uzun süredir yaşanan düşüş dönemi, son günlerdeki yükseliş hareketiyle kesintiye uğradı. 15 bin dolar bandına kadar düşen kripto dünyasının amiral gemisi Bitcoin (BTC), son günlerdeki sert ralliyle birlikte 21 bin dolar bandına dayandı. Piyasada düşüş beklentilerinin hakim olduğu bir dönemde son 1 haftada yaşanan yaklaşık 5 bin dolarlık artış, "Boğa dönemi başladı mı?" sorusunun gündeme gelmesine neden oldu.

Altcoinlerde sert yükseliş

Bitcoin ile birlikte altcoin piyasası da yeşillendi. Son 24 saatte Bitcoin'in yüzde 11 değer kazandığı görüldü. Altcoin piyasasının geneli, bu yükselişle birlikte yeşillendi. Solana (SOL), son 24 saatte yaklaşık yüzde 40 değerlenerek 23 dolar bandına çıktı. Son günlerde ralliye kalkan GALA'nın fiyatı 5 cent oldu. Altcoinlerin büyük kısmında yüzde 20-30'luk yükselişler görüldü. 

Boğa tuzağı olabilir mi?

Bazı analistlere göre sağlıksız şekilde hızlıca yükselen Bitcoin (BTC) boğa tuzağı başlatarak önümüzdeki süreçte ciddi oranda değer kaybedecek. Kriptodaki yükselişin aniden sona ereceğini düşünen bazı uzmanlar, Bitcoin'de 9-12 bin dolar kapısının aralanacağını düşünüyor. Bazı analistlere göre ise düşüşten önce Bitcoin 23 bin dolar bandına çıkacak. Piyasada gelecek günlerde nasıl bir atmosferin yaşanacağı merakla bekleniyor.

Not: Bu haberde yer alan veriler bilgi amaçlıdır, yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)