Kripto paralarda 28 Eylül: Bitcoinleri hazırlayın!

Çin’den gelen olumsuz haberlerle sarsılan ve binlerce dolarlık kayıp yaşatan Bitcoin, diğer kripto paraları da etkileyerek piyasa değerini düşürmüştü. BTC, XRP, DOGE, ETH ve altcoinler, kısa sürede toparlandı. 

EKONOMİ 28.09.2021, 11:53
Kripto paralarda 28 Eylül: Bitcoinleri hazırlayın!

Çin’in kripto paraların kullanımını yasaklaması ve hatta kripto para borsalarında işlem yapanlara yaptırım uygulayacağı yönündeki haberlerin ardından borsa adeta alt üst oldu. Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto paralar, yatırımcılarına binlerce dolar kaybettirdi.  

Çin’in bu hamlesine karşın kısa sürede toparlanma kotasına giren kripto paralar, yatırımcısına bir müddet rahat nefes aldırsa da son 24 saatte tekrar düşme eğilimine girdi. Kripto paraların piyasa değeri son zamanlarda toplam yüzde 3,6 azaldı. Böylelikle borsa değeri 1 trilyon 968 milyar dolara indi. 



BTC’nin değer kaybı yüzde 3,6  

Kripto paraların şahı olarak bilinen BTC’nin kaybı toplamda yüzde 3,6 oldu. Böylelikle BTC, 42 bin 553 dolara geriledi. ETH (Ethereum) cephesinde de kayıp yüzde 5,8’i; değer de 2 bin 954 doları buldu.  

Ripple (XRP), yüzde 3,7 değer kaybetti; 93 cente geriledi. Elon Musk’ın popüler parası DOGE ise son 24 saatte 20 cente kadar düştü. 



BTC’de “100 bin dolar” sinyalleri yakıldı 

Bitcoin ETF (borsa yatırım fonu) ise “100 bin dolarlık” yeşil ışığı yaktı. Bitcoin ETH’nin gerçekleşmesiyle birlikte BTC’nin 100 bin dolar seviyesine çıkacağı öngörülüyor. Analistler, bu fiyatın, yılbaşından önce yakalanabileceğini aktarıyor. 

Yorumlar (0)