Kripto para piyasasında 19 Ağustos durgun geçiyor

İki gün üst üste düşüş yaşanan kripto para piyasasında son 24 saatte de değişiklik meydana gelmedi. Piyasaların aktif büyüklüğü 1,96 trilyon dolarda sabit kaldı. 

EKONOMİ 19.08.2021, 10:37
Kripto para piyasasında 19 Ağustos durgun geçiyor

Bitcoin, Dogecoin, Ethereum ve altcoinlerde iki gündür üst üste yaşanan düşüş, yatırımcıları sıkıntıya uğratmış ve piyasa durumunun ne olacağı hakkında soru işaretlerine sebep olmuştu. 17-18 Ağustos tarihlerinde yaşanan düşüş, 19 Ağustos’ta görülmedi. 

Gece yarısında bu yana geçen saatler içinde kripto para piyasalarında düşüş yaşanmadı. Sabit kalan fiyatlar, piyasanın aktif büyüklüğünü de sabit tuttu. 1,96 trilyon dolar olan piyasa büyüklüğü, yatırımcının yüzünü bir nebze güldürmeyi başardı. 

Bitcoin ve Ethereum geriledi 

Bitcoin ve Ethereum, gerileyen kripto paralardan oldu. BTC (Bitcoin), yüzde 1,9 oranında düşerek 44 bin 474 dolara indi. BTC’nin piyasa hakimiyeti de bu nedenden dolayı yüzde 42,30’a geriledi. 

Ethereum da BTC ile aynı kadarı paylaşarak yüzde 1,9 oranında düşüş yaşadı ve 3 bin 15 dolara indi.  



Ripple ve DOGE, değerini koruyor 

Dogecoin yüzde 0,6 azalış göstererek 30 cente düşerken Ripple da değerini korumayı başaran kriptolar arasındaydı. XRP (Ripple), 1,14 dolardan işlem gördü. 

10 kat daha fazla önemseniyor 

Blockchain veri platformunun son endeksine göre kripto paralar, 2020’ye göre yüzde 10 daha fazla benimseniyor. Yani hem kripto para çeşitleri hem bunların değerleri hem de bunlarla işlem yapan kişilerin sayısı artıyor. Kripto paraların en çok rağbet gördüğü ülkeler arasında ise Kenya, Ukrayna, Pakistan, Hindistan ve Vietnam yer alıyor. 

Yorumlar (0)