Kripto para borsasında yeni vurgun: Yüzlerce yatırımcı şikayet etti

Binlerce kişiyi mağdur eden Vebitcoin ile Thodex'den sonra Türkiye'de yeni bir skandal daha gündeme geldi. Kripto para borsasında 15 bin abonesi olan Bitexnova'da yatırımcılar paralarını geri çekemediğini iddia ettiler. 250 milyon TL'den daha fazla yatırımın yapıldığı Bitexnova’yı yüzlerce kişi şikayet yağmuruna tuttu.

EKONOMİ 27.05.2022, 12:29
Kripto para borsasında yeni vurgun: Yüzlerce yatırımcı şikayet etti

Son 1 ay içinde 1 trilyon dolar kadar eriyen kripto paralar, elinde güçlü sermayesi olmayan borsaların da batmasına neden oluyor. Türkiye'de Vebitcoin ile Thodex gibi batan şirketlere yenilerinin ekleneceği ise yapılan tahminler arasında.

Kripto para borsası alarm veriyor!

Özellikle Türkiye'de sermayesi olmayan ve merkezi yurt dışında bulunan borsalar an itibariyle alarm veriyor. Habere göre, son bir hafta içinde 15 bin Türk yatırımcısı olan Bitexnova borsasından şu an alım ve satım yapılamıyor. Bir hafta öncesinde Bitexnova diye bilinen sitenin isminin Bitexova olarak değiştirmesi de kullanıcılar tarafından endişeye neden oldu.

Yatırımcılar, paralarının battığını iddia ediyor

Sosyal medya ile internet üzerinden yüzlerce şikayette bulunan aboneler, para çekimiyle ilgili bir muhataplarının olmadıklarının ve paralarının batmış olduğunu iddia ediyorlar. Türk yatırımcılarının yalnızca bu borsada 250 milyon TL'den daha fazla parasının olduğu tahmin ediliyor.

Uzmanlar uyarıyor: Kripto borsasında paranız yok olabilir!

Uzmanlar, kripto para borsasıyla ilgili olarak merkezi Türkiye'de bulunmayan ve sermayesinin güven vermediği kripto borsalarına asla yatırım yapılmaması konusunda sürekli uyarıyor. Merkeziyetiz yapısı nedeniyle yatırımların aniden yok olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, "Yasa dışı olan sitelerinde yaşanan durumun aynısı kripto borsasında da yaşanıyor. Şu an nasıl ki, yurt dışı merkezli olan bir site üzerinden yaptığınız si kazandığınızda ikramiyeyi alamama durumunuz varsa, aynı durum bu tür kripto para borsaları için de geçerlidir. Sitenin kapanması halinde hiç kimseye ulaşamazsınız" dedi.

Yorumlar (0)