Kredi yapılandırma müjdesi! Kredi yapılandırma nasıl yapılır?

Ev sahibi olmak için konut kredisi çekenlere kamu bankalarından büyük müjde geldi. 3 bankanın açıklamasına göre kredilerde yapılandırma yapılabilecek. 

EKONOMİ 18.10.2019, 15:24
Kredi yapılandırma müjdesi! Kredi yapılandırma nasıl yapılır?

Ev sahibi olmak isteyip konut kredisi çeken vatandaşlar için kamu bankalarından büyük müjde geldi. 3 kamu bankasının açıklamasına göre çekilen konut kredilerinde yapılandırma yapılabilecek. 

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan konut kredisi yapılandırma işlemine başlayacaklarını duyurdu. Bu duyurudan sonra konut kredisi yapılandırma işlemi nasıl yapılır sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

Bankalar açıkladı!

Konut kredisi faiz yapılandırması için üç bankanın ortak açıklamasında, "Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, ekonomideki olumlu gelişmeler, faiz ve enflasyon oranlarındaki düşüş trendi doğrultusunda Ağustos ayı itibariyle konut kredilerinde faiz indirimine gitmiş ve müşterilerine 500 bin liraya kadar olan tutarlar için aylık yüzde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırımına başlamışlardı" ifadesi kullanılmıştı.

Şartlar neler?

Ağustos'ta sağlanan indirimden önce Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan konut kredisi almış ve mevcut kredi bakiyesi 500 bin liranın altında olan müşterilere, talep etmeleri halinde kredilerini aylık yüzde 0.99 faiz oranıyla yenileme imkanı sağlanıyor.

Nasıl yapılır?

Yapılan faiz indiriminden faydalanmak isteyen müşterilerin, ilgili bankaların şubelerine başvurması gerekmekte olup;

  • 500 bin liranın altında kredi borcu olanların aylık yüzde 0.99 oranından,
  • 500.000 liranın üzerinde kredi borcu bulunanların ise bankaların bu tutarlar için uyguladıkları carî faiz oranlarından kredileri yenilenebilecektir.

Yapılandırma için başvuru süreci 1 Ekim tarihinde başladı.

Yeniden yapılandırma başvurusu için tüketicilerden yeniden eksper değerlemesi talep edilebilecek.

Yorumlar (0)