Kredi kartıyla nakit avans çekimine düzenleme: Merkez Bankası açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kredi kartlarıyla gerçekleştirilen nakit avans çekimi ve kuyum harcamaları için yeni bir düzenleme getirdi.

EKONOMİ 16.05.2023, 10:27
Kredi kartıyla nakit avans çekimine düzenleme: Merkez Bankası açıkladı

Kredi kartı limitinden nakit avans çekiminin son aylarda artması sebebiyle Merkez Bankası yeni bir uygulamayı sisteme aldı.

Menkul kıymet tesisine tabii tutuldu

Kişisel kredi kartları üzerinden belirli limitten fazla sağlanan nakit avans çekimi menkul kıymet tesisi uygulaması içerisine alındı. Aynı karar kuyum harcamaları adına da geçerli oldu. Her iki alan için de yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisi içerisinde bulunma koşulu getirildi.

Talimat değişikliğini kapsayan bilgilendirme Merkez Bankası tarafından bankalara gönderildi. Yazıda bireysel kredi kartları üzerinden kuyum harcamaları ve nakit çekiminde kredi şekline göre yüzde 30 menkul kıymet tesisi şartı getirildiği dile getirildi. Yükümlülüğün uygulamaya alınma tarihi ise bugün olarak açıklandı.

En düşük borçlanma konumuna gelmişti

Kredi kartları noktasında limitin 50 bin TL üzerinde olduğu aktarıldı. Mevcutta en çok yüzde 1,36'ya kadar verilen nakit avans limitinin yeni düzenlemenin ardından daralacağı belirtiliyor.

Kredi kartına taksitli nakit avans ya da nakit avans ödemeleri aylık temelde yüzde 1,36 faiz ile lira cinsi en düşük borçlanmayı gündeme getirdiği için seçim öncesinde bireysel talebin en fazla olduğu borçlanma kanalı durumuna gelmişti.

Yorumlar (0)