Kredi kartıyla avans çekiminde detaylar belli oldu

Nakit avans çekimine dair getirilen sınırlamada detaylar açıklandı. Kredili mevduat hesabı, nakit avans ve kart üzerinden gerçekleştirilen yapılan kuyum ödemelerinde 15 bin liraya kadar olan bölümü menkul kıymet uygulamasından muaf kalacak.

EKONOMİ 18.05.2023, 16:10
Kredi kartıyla avans çekiminde detaylar belli oldu

Kredi kartı üzerinden nakit avans kullanımlarının son aylarda yükselişe geçmesi sebebiyle dönemde getirilen sınırlamanın detayları netlik kazandı.

Kapsama alınmayacak

Merkez Bankası, düzenleme adına bankalara düzenleme ile ilgili talimatı yolladı. Buna göre, kredili mevduat hesabı, nakit avans ve kart üzerinden gerçekleştirilen yapılan kuyum harcamalarında 15 bin liraya kadar olan bölüm menkul kıymet mükellefi kapsamında bulunmayacak.

Farklı bir tabirle 15 bin liraya kadar olan nakit avans harcamaları söz konusu uygulamadan muaf olacak.

Kuyum ve nakit avans harcamalarında 15 bin liralık istisna kapsamında kart limitinin 50 bin liranın üstünde olması gerekli tutulacak.

Bireysel kredi kartları üzerinden belirli limitin üstünde gerçekleştirilen nakit avans çekimi menkul kıymet tesisi düzenlemesine tabi kalmıştı. Aynı karar kuyum harcamalarına da içerisine almıştı. Her iki alan için de yüzde 30 kadar menkul kıymet tesisi uygulamasına tabi olma mecburiyeti getirilmişti.

Yorumlar (0)