Kredi kartı borçları, Kabine Toplantısı'nda ele alınacak! İşte masadaki formüller!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak Kabine Toplantısı'nda gündeme dair önemli meseleler ele alınacak. Kredi kartı borcunu ödeyemeyen vatandaşlar için de 3 formülün masaya geleceği tahmin ediliyor. İşte kritik toplantıda ele alınacak konular...

EKONOMİ 01.08.2022, 09:28 01.08.2022, 21:28 Hakan Öksüz
Kredi kartı borçları, Kabine Toplantısı'nda ele alınacak! İşte masadaki formüller!

Ağustos ayının ilk gününde gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı'na çevrildi. Saat 15.00'te başlaması beklenen toplantıda masaya gelecek konular merak ediliyor. 

Kredi kartı borçları için 3 formül

Toplantıda ele alınacak konulardan birinin, kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar ile ilgili olduğu söyleniyor. Edinilen bilgilere göre bugün yapılacak toplantıdan çıkacak kararlar, kredi kartı borçları nedeniyle takibe düşen kişileri de ilgilendirecek. Borçlarını ödeyemeyen kişiler için masaya gelecek 3 formülden birinin borç öteleme olacağı belirtildi. Öte yandan takip süresini uzatma ve yapılandırma gibi seçeneklerin de ele alınacağı ifade edildi.

Sosyal konut projesi için hazine arazisi satışı seçeneği masada

Sosyal konut projesi de masada olacak. 150 bin sosyal konutun inşa edileceğinin duyurulduğu projede 20 yıl vadenin uygulanacağı tahmin ediliyor. Söz konusu projeden faydalanacak olan kişilerin, dar gelirli vatandaşlar olduğu kaydedildi. Yeni evlenecek olan gençlerin yanı sıra emekliler için ekstra kota konulacak. Şehit ve gazi yakınlarının da bu projeden yararlandırılması bekleniyor. Bu konutların inşası için "hazine arazisi satışı" seçeneğinin masaya yatırılacağı belirtildi.

Tahıl anlaşması gündemde olacak

İstanbul'daki tahıl zirvesinde elde edilen anlaşmanın sonuçlarının da toplantıda gündeme geleceği kaydedildi. Ukrayna'dan yola çıkacak gemilerdeki tahılın, dünya pazarlarına güvenli sevkiyatı ile ilgili alınacak önlemler masaya gelecek. Ukrayna ve Rusya arasında ateşkes yapılması için ne gibi adımların atılabileceği konuşulacak, Türkiye'nin arabulucu rolünün önemine değinilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak

Toplantıda ele alınacak diğer konuların; güney sınırlarında teröre karşı yürütülen mücadele, Yunanistan ile Ege'de yaşanan gerilim ve ekonomideki mevcut durum olması bekleniyor. Dış politikayla ilgili meselelerin de analiz edileceği toplantıda alınacak kararlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Yorumlar (1)
Sade vatandaş 2 yıl önce
Kredi vadeleri ni uzatın 60 ay 70 ay falan yapılandırma olsun yoksa çıkmazdayız