Kraliçe'den "Türk-İngiliz" ilişkilerine ödül!

Türk-İngiliz ticari ilişkilerine "Kraliyet onayı" çıktı. Kraliçe Elizabeth, Britanya İmparatorluğu Nişanı'nı (OBE) Türkiye-İngiltere ilişkilerine katkılarından dolayı BCCT Başkanı Chris Gaunt'a verecek.

EKONOMİ 10.01.2020, 14:43
Kraliçe'den "Türk-İngiliz" ilişkilerine ödül!

Türkiye’de BCCT (İngiliz Ticaret Odası) Başkanı Chris Gaunt, Türkiye-İngiltere ticaretine katkısı sebebiyle Kraliyet Nişanı'na layık görüldü.

İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt, Kraliçe Elizabeth tarafından Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerine katkılarından dolayı Britanya İmparatorluğu Nişanı (OBE) ile ödüllendirildi.
İlham verici  iş lideri olarak, yerel ve küresel refaha adanmış hizmetlerinden dolayı üstün ödüle layık görülen BCCT Başkanı Chris Gaunt’a madalyası gelecek aylarda İngiltere’de düzenlenecek resmî bir törenle takdim edilecek.

İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt, OBE (Britanya İmparatorluğu Nişanı) nişanı ile ilgili duygularını şu şekilde dile getirdi:

“Bu ödül, İngiliz Ticaret Odası'nın son 7 yılda İngiltere'nin toplam ihracatına ve özellikle Türkiye ile olan ticaretimize sağladığı katkının bir meyvesi. Bu sürece, yönetim kurulu üyelerimiz ve İngiliz Ticaret Odası ekibimiz, İstanbul'daki İngiliz Konsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliğinde bulunan DIT (Uluslararası Ticaret Departmanı) çalışma arkadaşlarımızın desteği ve katkısı paha biçilmez. Tüm paydaşlarımıza ve İngiliz Ticaret Odası üyelerine yolculuğumuza katılımları ve gönülden bağlılıkları için müteşekkirim. Bu ödül benim adıma olmakla birlikte, İngiliz Ticaret Odası'nın 2020 yılında sürdüreceği başarıyı da temsil ediyor.”

OBE nedir?

Üstün hizmet madalyası OBE, Britanya İmparatorluğu Nişanı (Order of the British Empire), İngiltere'de 1917 yılında Kral V. George tarafından başlatılan, askeriye, kamu, iş dünyası, medya ya da sivil toplum kuruluşlarında başarılı hizmetlerde bulunanları ödüllendirmek amacıyla verilen liyakat nişanının ikinci seviyede olanı.

Yorumlar (0)