Koronaya düşen ona sarılacak!

IMF (Uluslararası Para Fonu) Başkanı Kristalina Georgieva, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının etkileriyle mücadeleye yardımcı olmak amacıyla, CCRT (Afet Etkilerinin Sınırlandırılması ve Borcun Hafifletilmesi Fonu) kapsamında 25 üye ülkeye acil borç yardımı sağlanacağını duyurdu.

EKONOMİ 14.04.2020, 07:55
Koronaya düşen ona sarılacak!

Konuya ilişkin açıklama yapan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, söz konusu kararın IMF Yönetim Kurulu tarafından onaylandığını açıkladı.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, CCRT'nin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının etkileriyle mücadeleye yardımcı olma çalışmalarının bir parçası olarak, Afet Etkilerinin Sınırlandırılması ve Borcun Hafifletilmesi Fonu kapsamında Uluslararası Para Fonu'nun 25 üye ülkesine acil borç hizmet yardımı sağlanacağını kaydetti.

En yoksul ve kırılgan ülkelerin Uluslararası Para Fonu'nun borç yükümlülüklerini gelecek 6 ayda karşılaması için hibe sağlanacağını açıklayan IMF Başkanı Kristalina Georgieva, bunun ülkelere finansal kaynaklarını acil tıbbi ve diğer yardım çalışmalarına yönlendirilmesine yardımcı olacağını söyledi.

Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, Afet Etkilerinin Sınırlandırılması ve Borcun Hafifletilmesi Fonu kapsamında halihazırda 500 milyon dolarlık hibe bazlı borç yardımı sağlanabileceğini bildirdi.

Afet Etkilerinin Sınırlandırılması ve Borcun Hafifletilmesi Fonu'na İngiltere'nin yakın zamanda 185 milyon dolar, Japonya'nın ise 100 milyon dolarlık katkı sunduğunu anımsatan IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Çin ve Hollanda'nın da önemli katkılarda bulunacağını belirtti.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, en yoksul üye ülkelere 2 yıl boyunca ilave borç yardımı sağlanabilmesi amacıyla IMF'in kaynaklarının artırılmasına yardımcı olmak için diğer bağışçılara da çağrı yaptı.

Açıklamada, acil borç hizmeti yardımı alacak ülkeler şu şekilde açıklandı:

Afganistan, Benin, Burkina Faso, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Komor Adaları, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gambiya, Gine, Gine-Bissau, Haiti, Liberya, Madagaskar, Malavi, Mali, Mozambik, Nepal, Nijer, Ruanda, Sao Tome ve Principe, Sierra Leone, Solomon Adaları, Tacikistan, Togo ve Yemen.

Yorumlar (0)