Koronavirüs için yeni önlem: Evsizler için proje başlatıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde "Evsizlere Konaklama Projesi"nin başlatıldığını duyurdu. 

EKONOMİ 07.04.2020, 09:43 07.04.2020, 10:56
Koronavirüs için yeni önlem: Evsizler için proje başlatıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en çok etkileyebileceği kesimler arasında yer alan mekânsız, evsiz ve kimsesizler konusunda yeni önlemler aldıklarını duyurdu.

Bakan Selçuk, bu kapsamda Bakanlığa bağlı il müdürlükleri tarafından "Evsizlere Konaklama Projesi"ni başlattıklarını belirterek, 81 il müdürlüğünün alacağı tedbirlere ilişkin şunları aktardı:

"Evsiz, mekânsız ve kimsesiz kişiler tespit edilerek öncelikli olarak il sınırları içerisinde bulunan kamu kurumu misafirhanelerine yerleştirilecek. İlgili kişilerin, kamu kurumu misafirhanelerine yerleştirilememeleri halinde pansiyon, otel gibi yerlerde konaklamaları veya bir mekânın bu kişilere salgın tehdidi ortadan kalkıncaya kadar tahsis edilmesi sağlanacak.

Konaklatılma öncesi ve konaklama sırasında periyodik aralıklarla sağlık kuruluşlarından destek alınarak bu kişilerin kontrollerinin yapılması, hastalık, bulaşma yolları ve alınabilecek kişisel tedbirler konusunda bilgilendirmenin yapılması sağlanacak. Konaklatılan kişilerin temizlik, sağlık, temel gıda, giyim ve diğer ihtiyaçları giderilecek. Bu kapsamda oluşan giderler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı imkânları çerçevesinde karşılanacak." 

Selçuk, kaynak tahsisi gerçekleştirilen veya vakıf kaynağı ile uygulanan projelerde, "Evsizlere Konaklama Projesi" dâhilinde hizmet sunulan kişi ve konaklama bilgilerinin Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Sistemi veri tabanına işleneceğini kaydetti. 

Sağlık Bakanlığının salgına ilişkin duyuruları izlenerek, uygulamaya ilişkin talimatlara uyulacağını, şüpheli durumlar olması halinde de hızla sağlık hizmet birimlerine iletileceğini belirten Selçuk, 81 il müdürlükleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bildirilen bu önlemlerin hemen uygulamaya başlanacağını ifade etti.
 

Yorumlar (0)