"Koronavirüs aşısı, dolara yüzde 20 değer kaybettirecek!"

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) en büyük bankalarından biri olan Citibank, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının piyasaya sürülmesinin ardından doların yüzde 20 oranında değer kaybedeceğini ifade etti. 

EKONOMİ 17.11.2020, 11:50
"Koronavirüs aşısı, dolara yüzde 20 değer kaybettirecek!"

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) en büyük bankalarından biri olan Citibank tarafından dolara ilişkin ayrıntılı bir rapor sunuldu. 

Söz konusu raporda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının dolar üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacağı belirtildi. 

"2021 senesinde değer kaybedecek"

Raporda, güvenilirliğe sahip ve birçok kişi tarafından erişilebilir yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının piyasaya sürülmesinin ardından doların aşağı yönlü eğiliminin katalize olmasının beklendiği ifade edildi. Doların düşüş eğiliminin hız kazanabileceği ve 2021 senesinde yüzde 20 oranında değer kaybedebileceği aktarıldı. 

Koronavirüs aşılarından peş peşe müjdeli haberler gelmişti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli biyoteknoloji şirketi Moderna, geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının yüzde 94.5 etkili olduğunu ifade etmişti. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji şirketi BionTech tarafından geliştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının ise yüzde 90 etkili olduğu duyurulmuştu.

Yorumlar (0)