Koronadan etkilenen şirketlere kredi desteği!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, kurumsal ve ticari ölçekteki firmaların işletme sermayesi gereksinimi için "İşe Devam Kredi Desteği"ni uygulamaya koyacağını bildirdi. Kamu katılım bankaları da kredi desteğine katıldı.

EKONOMİ 25.03.2020, 15:20 25.03.2020, 16:01
Koronadan etkilenen şirketlere kredi desteği!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, "Ekonomik İstikrar Kalkanı" önlemleri kapsamında yeni finansal destek adımlarını duyurdu. 

Ortak yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Küresel ölçekte yaşanan ve ülkemizi de etkileyen COVID-19 salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” tedbirleri doğrultusunda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank olarak yeni finansal destek adımlarımızı kamuoyunun bilgi ve dikkatine sunmak isteriz."

"İşe Devam Kredi Desteği hayata geçirilecek"

"Sorumluluklarımızın bilincinde hareket ederek birlikte çalışmak, bu sürecin en kısa süre içerisinde aşılmasına imkan verecektir. Bu kapsamda 3 Kamu Bankası tarafından başta KOBİ’lerimiz olmak üzere kurumsal ve ticari ölçekteki firmaların işletme sermayesi ihtiyaçları için 'İşe Devam Kredi Desteği' hayata geçirilecektir."

"Firmaların kayıtlı çalışan sayılarında azaltma yapmamaları gerekiyor"

"Söz konusu destek için herhangi bir sektör ayrımı gözetilmeksizin salgından ekonomik olarak olumsuz etkilenen tüm firmalar başvuruda bulunabilecektir. Kredi desteğini kullanacak firmaların 2020 yılı Şubat ayı sonu itibariyle kayıtlı çalışan sayılarında azaltma yapmamaları ön koşulu bulunmaktadır.

"Kredi desteği yıllık yüzde 7,5 faiz oranlı olacak"

"Teminat eksiği bulunan firmaların, krediye erişimi için Hazine Destekli KGF Kefaleti de sağlanabilecektir. Kredi desteği; 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 36 ay vadeli ve yıllık yüzde 7,5 faiz oranlı olacaktır."

Başvurular ne zaman?

"Bankalarımız 26 Mart 2020 tarihinden itibaren talepleri kabul etmeye başlayacaklardır."

Azami kredi tutarları ne olacak?

"KOBİ-KOBİ Dışı İşletmeler bazında azami kredi tutarları aşağıdaki gibi olacaktır:

Yıllık ciro (TL) - Azami kredi tutarı (TL)

0-25 Milyon-  10.000.000

25-125 Milyon -  25.000.000

125 milyon üzeri - 100.000.000"

Kamu katılım bankaları da katıldı

Kamu katılım bankaları, kurumsal ve ticari ölçekteki firmaların işletme sermayesi gereksinimi için “İşe Devam Finansman Desteği”ni uygulamaya geçirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında, kamu bankalarımız ve katılım finans kuruluşlarımızla; tüm sektörlerimiz, tüm firmalarımız için 'İşe Devam Desteği' başlatıyoruz. Hazine destekli KGF kefaleti sağlanan bu destek için şartımız istihdamın korunması olacak." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)