Korona sürecinde makarna tüketimi tavan yaptı!

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde makarna tüketiminin yüzde 25 oranında artış gösterdiğini bildirdi. 

EKONOMİ 24.10.2020, 16:45 29.10.2020, 08:21
Korona sürecinde makarna tüketimi tavan yaptı!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde makarna tüketimi, yüzde 25 oranında artış gösterdi.

Konuya ilişkin açıklama Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu'ndan geldi. 

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Külahçıoğlu, dünyada birçok insanın makarnaya ulaşabildiğini ve söz konusu gıdanın hem ekonomik hem de sağlıklı olduğunu söyledi.

Külahçıoğlu, dünya genelinde geleneksel olarak birçok makarna yemeği yapıldığını belirtirken, anketlere göre insanların yemekten en çok zevk aldığı yemeğin büyük bir farkla makarna olduğuna dikkat çekti. 

İç satış verilerine göre Türkiye'de makarna tüketiminin 2020 senesinde yüzde 25 oranında artış gösterdiğini söyleyen Külahçıoğlu, makarnanın sağlıklı bir ürün olduğunu, aynı zamanda kolay saklanabildiğini ve pişirilebildiğini ifade etti.

Külahçıoğlu, tüketicilerin makarnayı "favori ürün" olarak seçtiğini vurguladı.

Global makarna tüketiminin 3'te birinden fazlasını meydana getiren ülkelerde 5.000'den fazla insan ila bir araştırma yapıldığını aktaran Külahçıoğlu, insanların karantinada olduğu süreçte dört kişiden birinin daha çok makarna yediğini, böylece global tüketimin de yüzde 24 oranında arttığını belirtti.

Külahçıoğlu, bunun Türkiye'de yaşanan tüketim artışına paralel bir bilgi olduğuna dikkat çekti. 

2019 senesinde dünyada makarna ticaretinin 7.267.000 ton olduğunu aktaran Külahçıoğlu, Türkiye'nin bu ticaretin yüzde 17,5'lik bir kısmını yaptığını ve 2020'nin 8 ayında 940.502 ton makarna ihraç ettiğini söyledi.

Yorumlar (0)