Körfez ülkesinden "Sadece Türk malı alın" çağrısı!

Katar esnafından "Yalnızca Türk malı alın" çağrısı geldi. 

EKONOMİ 22.10.2020, 10:15 22.10.2020, 10:20
Körfez ülkesinden "Sadece Türk malı alın" çağrısı!

Suudi Arabistan, Türkiye'ye yönelik boykot çağrısı yapmayı sürdürüyor.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin çalışmalar, Türkiye'nin Filistin'e olan desteği ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Katar'daki varlığı nedeniyle Suudi Arabistan ile Türkiye arasında ticari anlamda gerginlik yaşanmaya başladı.

Suudi Arabistan hükümeti, Türk mallarına yönelik boykot uygulanması için sık sık çağrıda bulunuyor. Söz konusu çağrılara birçok kişiden destek geliyor. 

Suudi Arabistan Türk mallarına yönelik boykot uygulamasına devam ederken, Katar ise Türk mallarının alınması için kampanya başlattı.

Katar'da yaşayan esnafın, Türk mallarının altına Türkiye bayrağı koyduğu görüldü. Söz konusu esnafın, "Yalnızca Türk malı alın." şeklinde çağrıda bulunduğu fark edildi. 

"Türk" kelimesinden uzak durun!

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ajlan Al-Ajlan, Türkiye'ye yönelik boykot çağrısı yapmıştı.

Ajlan Al-Ajlan, ülkesi ile Türkiye arasında turizm, ithalat ve yatırım gibi alanlarda hiçbir şekilde bağlantı kurulmaması gerektiğine dikkat çekerek, iş dünyasının ve vatandaşların "Türk" kelimesinin bulunduğu her şeyden kaçınmaları gerektiğini ifade etmişti. 

Suudi Arabistan'daki Türk şirketleri ile çalışılmaması gerektiğini belirten Ajlan Al-Ajlan, "Türkiye'nin Suudi Arabistan'a karşı düşmanlık beslediğini" iddia etmiş, bu nedenle "söz konusu düşmanlığa verilecek en iyi yanıtın boykot" olduğunu aktarmıştı. 

Bunun üzerine ülkedeki bir markette, Türk mallarının önüne renkli bir şerit çekildiği ve "Türk mallarına dokunmayın!" yazılı bir kâğıdın konulduğu fark edilmişti.

Yorumlar (0)