Konut satışları yüzde 209 arttı!

Haziran ayında konut satışları, 2019 yılının aynı ayına göre yüzde 209,7 oranında artış kaydetti. 

EKONOMİ 14.07.2020, 10:55
Konut satışları yüzde 209 arttı!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle durgunlaşan piyasalara hareketlilik getirilmesi amacıyla adım atılmıştı.

Kamu bankaları, faizleri Cumhuriyet döneminin en düşük seviyesine indirerek vatandaşların konut sahibi olmalarını kolaylaştırmıştı. 

Birinci el konutlar için yapılan açıklamada, en fazla 12 ay ödemesiz dönemli, 15 seneye kadar vade ve ayda yüzde 0,64 faiz oranı ile vatandaşlara finansman imkânı tanınacağı ifade edilmişti. 

TÜİK açıkladı

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu), Haziran ayında yapılan konut satışlarına ilişkin verileri duyurdu. 

Haziran ayında ülkemiz genelinde konut satışlarının, senede yüzde 209,7 artışla 190.012 olduğu ifade edildi. 

Bakan Albayrak: En yüksek rakamlar...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, söz konusu verilere ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Albayrak, kamu bankaları tarafından sunulan düşük maliyetli konut kredilerinin, konut sektörü üzerindeki etkisini göstermeye başladığını kaydetti.

Albayrak, Haziran ayında konut satışlarının yüzde 209,7 artışla 190.012'ye ulaştığını bildirdi. 

En yüksek Haziran rakamlarına bu sene ulaşıldığını aktaran Albayrak, konut sahibi olan vatandaşlara hayırlı olsun dileklerini iletti.

Fırsatçılar ortaya çıkmıştı

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı olan Nizameddin Aşa, faiz oranları duyurulmadan önce konut fiyatlarına yüzde 10 oranında zam yapıldığını bildirmişti. Aşa, Haziran ayının bitimine doğru söz konusu zam oranlarının yüzde 30'a ulaştığını belirterek, bunun arz-talep dengesinden kaynaklanmadığını, yalnızca suni fiyat artışı olduğunu söylemişti. 

Aşa, insanlar için konut kredilerinin pek de avantajlı bir durum meydana getirmediğini, fiyatların artış göstermesi üzerine birçok kişinin konut kredisi almaktan vazgeçtiğini ifade etmişti. 

Yorumlar (0)