Konut kredisine rekor başvuru!

Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmesinin ardından kredi başvurusunda bulunan kişi sayısı 34 bini geçti.

EKONOMİ 09.08.2019, 16:49
Konut kredisine rekor başvuru!

Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın konut kredi faizlerini yüzde 1'in altına çekmesinin ardından kredi talebi rekor düzeye ulaştı.

Bankacılık yetkililerinden alınan bilgiye göre Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın ağustos başında konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına çekmesinin ardından müşterilerinden gelen talep rekor düzeye ulaştı. 7 iş gününde 34 bini aşan kişinin 5,9 milyar liralık kredi başvurusunda bulunduğu bildirildi. 

Kaynaklar, başvuru sayısı ve tutarının, bu kadar kısa bir zaman diliminde ulaşılmış en yüksek seviye olduğunu kaydetti. Kredi talebinin Kurban Bayramı tatili sonrasında da devam edebileceği öngörülüyor.

Kredi faiz oranlarında indirim

Kamu bankalarından Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, ağustos başında konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmiş, ikinci el dahil tüm konutlar için aylık yüzde 0,99'dan başlayan oranlarla 180 aya kadar vade ile tüm vatandaşlara kredi kullanma imkanı sunmuştu.

Üç kamu bankasının ardından Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Eximbank da konut finansmanı oranlarında indirime gitmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirim sürecine girmesiyle bankalar, ağustos başından itibaren mevduat ve kredi faiz oranlarını düşürmeye başlamıştı.

Analistler, faiz oranlarındaki gerilemenin devam etmesinin beklendiğini, özel bankaların da faizlerde düşüş sürecini başlatacağını ve böylece kredi pazarının daha da büyüyeceğini dile getiriyor. 

Yorumlar (0)