Konut kredisine 2 günde 15 bin kişi başvurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yalnızca 2 günde 15 bin kişinin konut kredisi kampanyasına başvuruda bulunduğunu açıkladı.

EKONOMİ 05.06.2020, 14:50
Konut kredisine 2 günde 15 bin kişi başvurdu!

Hükümet, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle durgun hale gelen piyasaların hareketlilik kazanması için harekete geçti. 

Kamu bankaları, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaların ardından faizleri Cumhuriyet tarihinin en düşük düzeyine çekerek vatandaşların konut almalarını kolay bir hale getirdi. 

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından yapılan duyuruda, birinci el ya da ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile finansman imkânının sunulacağı bildirildi. 

Söz konusu imkândan daha fazla kişinin yararlanabilmesi amacıyla müşteri başına sunulabilecek kredi miktarının kısıtlandırıldığı aktarıldı. 

Ankara, İstanbul ve İzmir'de krediye konu olacak konutlar için 750 bin lira, diğer kentler için de en fazla 500 bin liraya kadar kredi kullandırılabileceği ifade edildi.

Öte yandan, kredi kullanımında yüzde 10'dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacağı ifade edildi. 

Birinci el konutlar

Kamu bankaları tarafından açıklamada, birinci el konutlar için en fazla 12 ay ödemesiz dönemli, 15 seneye kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı ile finansman fırsatı sunulacağı bildirildi. 

İkinci el konutlar

Ayrıca, ikinci el konutlar için en fazla 12 ay ödemesiz dönemli, 15 seneye kadar vade ve aylık yüzde 0,74 faiz oranı ile finansman imkânı sunulacağı açıklandı.

Yoğun talep geldi 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yalnızca iki günde 15 bin kişinin kampanyadan faydalanmak üzere başvuruda bulunduğunu kaydetti. 

"Fırsatçılık yapmayın"

Bakan Albayrak, fahiş fiyat uygulanmaması hususunda kararlı olduklarını ve kötü niyetli olanlara karşı ciddi bir tavır alınacağını söyledi.

Fırsatçılık yapılmaması gerektiğine dikkat çeken Albayrak, şikâyetleri değerlendirdiklerini söyledi.

Yorumlar (0)