Konut Kredisi Faiz oranları düşüyor! Konut Kredisinden son dakika gelişmesi

TOKİ'nin borcunu ödedikten hemen sonra tapu almak isteyen konut ve iş yeri almak isteyenler için düzenlediği indirim kampanyasına katılım 3 kat arttı.

EKONOMİ 18.10.2019, 12:26
Konut Kredisi Faiz oranları düşüyor! Konut Kredisinden son dakika gelişmesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) borcunu ödedikten hemen sonra tapu almak isteyen konut ve iş yeri almak isteyenler için düzenlediği %22 indirim kampanyasına katılım, bir önceki indirim dönemine göre 3 kat arttı.

18 Ekim'de sona erecek kampanyaya şimdiye kadar 12 bin 78 kişi başvurdu. TOKİ'den alınan bilgilere göre, TOKİ'nin 23 Ekim'de başlattığı %22 indirim kampanyasına başvurular bugün sona eriyor. 18 Ekim'den sonra yapılacak hiçbir borç kapatmasında bu indirimden faydalanmak mümkün değil.

Ekonomide son dönemde yaşanan olumlu ilerlemeler ve faizlerin düşmesi, kampanyaya katılımı oldukça artırdı. Bir önceki kampanyadan sadece 4 bin 755 kişi faydalanırken bu kampanyadan 12 bin 78 kişi faydalandı.

Kampanyaya borcunu tek seferde kapatamayacaklar da başvurabilir. Böyle bir durumdaki vatandaşlar, toplam borç bakiyesinin %25'inden az olmamak kaydıyla yaptıkları peşin ödemelerde %22 indirim kampanyasından faydalanabilirler. Borç bakiyesini tamamıyla kapatamayan 1305 vatandaş, peşin ödemelerinde indirim kampanyasından faydalandı.

Kampayadan yararlanan vatandaşların yaklaşık %60'ı, borçlarını kapatırken banka kredisi kullanmadı.

Aracı bankalar üzerindem konut kredisi almak da mümkün

Başvuru yapmak isteyen konut ve iş yeri almak isteyen vatandaşların TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve emlak vergisi benzeri herhangi bir borcunun bulunmaması lazım.

Kampanyadan, satışları 2018 Haziran'ı sonuna kadar yapılmış ve geri ödeme taksiti 2018 Haziran'ı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yeri sahipleri faydalanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha kısa süre olan projeler, indirim kapsamında değil.

Kampanyadan yararlanmak isteyen alıcılar, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzaladıkları aracı bankalardan da konut kredisi alabilecek.

Yorumlar (0)