KOBİ tanımında güncelleme: Limitler yükseltildi

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile beraber küçük ve orta büyüklükte olan işletme (KOBİ) kategorisine girebilmek adına gerekli şartlardan bir tanesi olan mali bilanço üst limiti veya net satış hasılatında değişikliğe gidildi.

EKONOMİ 25.05.2023, 10:13
KOBİ tanımında güncelleme: Limitler yükseltildi

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Yönetmeliğiyle KOBİ'lerin tespit edilmesinde kullanılan şartlara güncelleme geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, KOBİ olmak üzere gereken kriterlerden bir tanesi olan mali bilanço limiti veya net satış hasılatı, 250 milyon TL’den 500 milyon TL’ye çıkarıldı. KOBİ tanımında yer alan çalışan miktarında ise değişikliğe gidilmedi.

10 milyon altı mikro işletme

Düzenleme ile beraber, 10 kişiden daha az personeli bulunan mikro işletmelerin mali bilanço limiti veya senelik net satış hasılatı 5 milyon TL’den 10 milyon TL’ye yükseltildi. 50 kişiden daha az personeli bulunan küçük işletmeler adına limit, 50 milyon TL’den 100 milyon TL’ye çıkarıldı.

Güncelleme sonrasında 250’den az personeli bulunan orta büyüklükte olan işletmeler adına üst limit 250 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltildi.

Yorumlar (0)