Kızılay'dan Kurban hamlesi!

Kızılay’ın yurt dışından alınacak kurbanlıkların ihalesi geçtiğimiz hafta yapıldı.

EKONOMİ 16.07.2019, 15:09
Kızılay'dan Kurban hamlesi!

Tarım ve Orman Bakanlığının bu yıl Kurban Bayramı'nda kurbanlık için dışardan hayvan alınmıyacağı yönündeki açıklamasına rağmen Kızılay’ın yurtdışından alınacak kurbanlıkların ihalesi geçtiğimiz hafta yapıldı.

İhale yurt içinde bir tane firmada kaldı. Kurbanlık dış alım ihalesini alan firma, Macaristan, Bosna Hersek, Ukrayna ve Polonya’da keseceği kurbanlıkları karkas olarak Türkiye’ye verecek. Karkas olarak getirilecek kurbanlık etler, İzmir’de konserve yapılacak.

Tarımdanhaber tarafından açıklanan gelişmelere göre, yapılan ihaleye göre Kızılay, yurt dışında kesilerek Türkiye’ye getirilmek üzere ortalama 6 bin büyükbaş hayvan kesimi yapacak.

Kızılay’ın Türkiye’de pay edeceği kurbanlık etlerini yurt dışında kestirmesinin sebebi olarak ücretlerin Türkiye’ye göre uygun olması esas gösteriliyor.

Bilindiği üzere et alım yetkisi geçtiğimiz sene Et ve Süt Kurumu’ndan sonra yardım kuruluşlarına da verilmişti. Bu alım yetkisine göre yardım kuruluşları, gereksinim sahiplerine dağıtacağı eti gümrüksüz bir şekilde ithal edebiliyor.

Yorumlar (0)