Kısa çalışmada yıllık izin olur mu? İşte merakla beklenen yanıt...

Yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında "Kısa Çalışma Ödeneği" verilmeye başlandı. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği'nin bağlanmasının ardından yıllık ücretli izin kullanılabilir mi? İşte merakla beklenen yanıt...

EKONOMİ 23.05.2020, 10:01
Kısa çalışmada yıllık izin olur mu? İşte merakla beklenen yanıt...

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında işverenler ile çalışanları desteklemek için "Kısa Çalışma Ödeneği" verilmeye başlandı. 

Bazı çalışanlar, "Kısa Çalışma Ödeneği alınmaya başladığı süre içerisinde yıllık izin kullanılır mı?" sorusunun yanıtını merak etmeye başladı. 

"Kısa çalışma süresi ile hiçbir ücretli izin süresi iç içe geçemez"

Prof. Dr. Cem Kılıç, Kısa Çalışma Ödeneği'nin bağlanmasının ardından yıllık ücretli izin kullanımının söz konusu olamayacağını belirterek, "Çünkü kısa çalışma süresi ile hiçbir ücretli izin süresi iç içe geçemez. Ancak ödeneğin başladığı tarihe kadar yıllık ücretli izin kullanımı mümkündür." ifadelerini kullandı. 

Resmi tatiller ile bayramlar mesai olarak değerlendirilir mi?

Söz konusu döneme denk gelebilecek resmi tatiller ile bayramların mesai olarak sayılıp sayılmayacağına ilişkin Prof. Dr. Kılıç, şunları söyledi:

"Bu durum, çalışma sürelerinin azaltıldığı kısa çalışma modelinde gündeme gelebilecektir. Buna göre, salgın nedeniyle çalışma süreleri azaltılan firmalarda çalışanlar resmi tatil veya bayramda, yani tatil gününde çalışmışlarsa, hem tatil günü için ücretleri ödenecek hem de tatil gününde çalışmanın karşılığı olan 1 günlük ücretlerini alacaklardır."

Yorumlar (0)