Kısa çalışma ödeneği bu ay son: Esnaftan yeni talep

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mart ayı sonunda sona erecek olan kısa çalışma ödeneği desteğinin 2021 yılı sonuna kadar uzatılması gerektiğini dile getirdi.

EKONOMİ 14.03.2021, 20:22 15.03.2021, 15:09
Kısa çalışma ödeneği bu ay son: Esnaftan yeni talep

Ülkemizde COVID-19 salgını ile birlikte uygulamaya konulan kısa çalışma ödeneği, mart ayından sonra sona eriyor.

Esnaftan 'devam' talebi

TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mart ayı sonu itibarıyla sona erecek olan kısa çalışma ödeneği desteğinin Aralık 2021'e kadar uzatılması gerektiğini ifade etti.

"Toparlanma seneler alacak"

Palandöken, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, esnafın çok uzun bir sonra kademeli bir biçimde ve belirli saatlerde çalışarak ayağa kalkmaya gayret ettiğini fakat kazanç durumunun bir çırpıda eskiye dönmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Esnafın ve genel itibarıyla piyasanın tam anlamıyla canlanması için uzun seneler geçmesi gerektiğine vurgu yapan Palandöken, "Kısa çalışma ödeneği desteği mart ayı sonu itibarıyla son bulacak ancak esnafımızın toparlanması birkaç ay içerisinde mümkün olmayacak. Bu sebeple de hem kısa çalışma ödeneği hem de nakdi ücret desteği 2021 yılı sonuna kadar uzatılmalı." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)