Kısa çalışma ödemeleri erkene alındı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işsizlik maaşı ile kısa çalışma ödemelerinin öne çekildiğini duyurdu.

EKONOMİ 26.06.2020, 12:15
Kısa çalışma ödemeleri erkene alındı

Haziran ayı işsizlik maaşınının ve kısa çalışma ödemelerinin erkene alındığını ve ödemelerin 29 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren hesaplara yatırılacağını bildiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "T.C. kimlik numaralarının son hanesi 0 olanlara 29 Haziran'da, 2 olanlara 30 Haziran'da, 4 olanlara 1 Temmuz'da, 6 olanlara 2 Temmuz'da, 8 olanlara ise 3 Temmuz'da ödemeler yapılacak. " dedi.

Haziran ayının işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödemelerinin 29 Haziran’dan itibaren hesaplara yatırılacağını duyuran Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri çerçevesinde 5 Temmuz’da yapılması gereken Haziran ayı işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödemelerinin öne alındığını, ödemelerin, 29 Haziran’dan itibaren T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacağını bildirdi.

29 Haziran ve 3 Temmuz arasında bitecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, IBAN bilgileri bulunmayan hak sahiplerine de PTT üzerinden ödemelerin gerçekleştirileceğini anımsatarak, T.C. Kimlik Numaralarının son hanesinin 0 olanlara 29 Haziran’da yatırılacağını, T.C. Kimlik Numaralarının son hanesini 2 olanlara 30 Haziran’da yatırılacağını, T.C. Kimlik Numaralarının son hanesini 4 olanlara 1 Temmuz’da yatırılacağını, T.C. Kimlik Numaralarının son hanesini 6 olanlara 2 Temmuz’da yatırılacağını, T.C. Kimlik Numaralarının son hanesini 8 olanlara ise 3 Temmuz’da ödemelerin yatırılacağını açıkladı.

Yorumlar (0)