Kirişci: 6 bin sözleşmeli personel alınacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımda planlı üretim modeli ile ilgili yol haritasının düzenlendiğini ve konunun bu yıl TBMM'ye taşınacağını bildirdi. Kirişci, Tarım ve Orman Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapacak 6 bin civarında personel alımı yapacaklarını da duyurdu.

EKONOMİ 09.01.2023, 12:28 10.01.2023, 09:23 Hakan Öksüz
Kirişci: 6 bin sözleşmeli personel alınacak

Bakanlıkta bir basın toplantısı düzenleyen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2022 yılı ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Nüfusun her geçen yıl arttığını kaydeden Kirişci, tarımda söz sahibi olabilmek için planlamanın önemine değindi.

"3 yıllık bir eylem planı hazırlıyoruz"

"Planlı üretim modeli" üzerinde çalışmalar yaptıklarını dile getiren Bakan Kirişci, söz konusu düzenlemenin yeni yılda Meclis'in gündemine gelmesini planladıklarını söyledi. Çalışmaların devam ettiğini kaydeden Kirişci, "Yol haritasını belirledik. Çiftçilerimizi destekleyeceğiz ve arz güvenliğini tesis edeceğiz. Gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik konusundaki sorunları ortadan kaldıracağız. Kent Tarımı, bu planlamanın önemli ayaklarından birisi. Buna ilişkin uygulamaları yavaş yavaş hayata geçiriyoruz. 'Yerinde üretim, yerinde tüketim' mottosuyla hareket ediyoruz. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri ile yenilenebilir enerjiyi de daha fazla kullanacağız. 3 yıllık bir eylem planı hazırlığındayız." ifadelerini kullandı.

Hangi kurumlara kaç personel alınacağını açıkladı

2023'te insan kaynağını güçlendirme çalışmalarını sürdüreceklerine vurgu yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Bakanlığımızın taşra teşkilatlarında görev yapacak 1200 sözleşmeli personelin alınacağını açıklamıştık. Orman Genel Müdürlüğü için ise merkez ve taşra teşkilatlarında çalışacak 1613 personel alımını paylaşmıştık. DSİ'de görev yapacak 1273 sözleşmeli personel alacağımız da buradan duyuruyorum. Yani Bakanlık bünyesinde görev yapmak üzere yaklaşık 6 bin yeni personel istihdam edeceğiz." diye konuştu.

Yorumlar (0)