Kilosu yüzlerce lira ama kimse toplamıyor

Bursa'da parklarda ve ana caddelerde bulunan ıhlamur ağaçları çiçek açtı. Yurttaşlar ise kilogramı yüzlerce lira olmasına karşın ıhlamur çiçeklerini toplamıyor, kokusunu teneffüs etmekle yetiniyor.

EKONOMİ 15.06.2022, 19:22 16.06.2022, 14:33
Kilosu yüzlerce lira ama kimse toplamıyor

Kentin çeşitli cadde kenarları ve parklarında çok sayıda ıhlamur ağacı bulunuyor. Bahse konu ağaçlar, haziran ayında çiçek açmaya başlıyor. Ağaçlardaki çiçekler eşsiz bir kokusu salgılarken, yurttaşlar bu harika kokuyu teneffüs etmek için ağaçların altında yürüyüş yapıyor veyahut dinleniyor. Kış mevsiminde soğuk algınlığına karşı çayı tüketilen ıhlamurların çiçeklerinin kilogramı yüzlerce liradan satışa sunuluyor. Yurttaşlar ise kilogramı yüzlerce lira olan ıhlamur çiçeklerini güzel kokusunu solumak için toplamıyor. Ihlamurlar her sene çiçek açtığında kent sokakları benzersiz bir kokuyla kaplanıyor. Yurttaşlar da bu güzel kokuyu çiçekler dökülene dek teneffüs ediyor.

"Daha fazla ıhlamur ağacı ekilmeli"

Ihlamur çiçeklerinin harika koktuğunu dile getiren Bursalılar, "Kentin caddelerinde ve parklarında çok sayıda ıhlamur ağacı var. Çiçek açtıklarında çok güzel kokuyorlar. Bu ağaçların kokusunu teneffüs etmek, altında yürüyüş yapmak çok keyifli. Biz eşsiz güzelliği çiçekler dökülene dek yaşıyoruz. Ihlamur ağaçlarının sayısının arttırılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.















Yorumlar (0)