Kilosu 20 liraya çıkan karpuz, IBAN üzerinden satılmaya başladı

Kilogram fiyatı 20 liraya kadar çıkan karpuz sebebiyle ilginç bir uygulamaya imza atan karpuz satıcısı Mikail Kantar, artık IBAN üzerinden satışları gerçekleştirdiklerini, bunun da müşteriyi memnun ettiğini dile getirdi. 

EKONOMİ 12.04.2022, 14:38 13.04.2022, 09:43
Kilosu 20 liraya çıkan karpuz, IBAN üzerinden satılmaya başladı

İstanbul’da yaşayan ve kamyoneti vasıtasıyla karpuz satışı gerçekleştiren Mikail Kantar’ın yeni ödeme şekli, müşterilerin ilgi odağı oldu. Karpuz fiyatlarının çok yüksek seviyelere çıktığını ve çoğu vatandaşta bu kadar yüklü nakit para bulunmadığını vurgulayan karpuz satıcı Kantar, bu sebeple artık ödemeleri IBAN üzerinden aldığını açıkladı. Müşterilerin durumdan memnun olduğunu dile getiren Kantar, satışlarının da arttığını sözlerini ekledi. 

“Çoğu müşterinin üzerinde bu kadar nakit bulunmadığı için IBAN uygulamasına geçtik”

Başlattığı yeni uygulama sayesinde çoğu vatandaşın market yerine kendisine gelmeye başladığını vurgulayan Kantar, “Karpuz sektörüne baktığımızda sezon yeni açıldı diyebiliriz. O sebeple kilogram fiyatları biraz yüksek seviyelerde. Kilogramını şuan 20 liradan satmak durumunda kalıyoruz. Haliyle bir karpuzun ücreti de epey yüksek rakamlara denk geliyor. Çoğu müşterinin üzerinden bu kadar nakit bulunmuyor. Bu da bizim satışlarımızı kötü etkiliyordu. Yeni bir uygulamaya geçelim dedik ve IBAN ödemelerini başlattık” ifadelerini kullandı. 

“Bu ödeme şeklinde hem biz mutluyuz hem de vatandaşlarımız mutlu”

IBAN üzerinden ödemeleri başlattıktan sonra karpuz satışlarında ciddi bir artış yaşadıklarını dile getiren Kantar, “Bu uygulamaya geçtikten sonra neredeyse satışlarımız 2 kat arttı. Müşteriler de uygulamadan çok memnun. Yüklü miktarda nakit taşımadıkları için bazen karpuz almaktan vazgeçiyorlardı. Buna da iyi bir çözüm ürettiğimizi düşünüyorum. IBAN sistemine geçince bazı vatandaşlar markete gitmeyi bile bıraktı. Artık karpuzunu direk benden alıyor. Dolayısıyla bu ödeme şeklinde hem biz mutluyuz hem de vatandaşlarımız mutlu” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)