Kılıçdaroğlu: İş Bankası hisselerinin devri pahalıya patlayacak!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin İş Bankası'nda bulunan hisselerinin Hazine'ye devredilmesinin Türkiye'ye ağır maliyeti olacağını söyledi. 

EKONOMİ 15.05.2020, 11:04 15.05.2020, 11:09
Kılıçdaroğlu: İş Bankası hisselerinin devri pahalıya patlayacak!

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Türkiye İş Bankası'ndaki hisselerinin devri görüşülmüştü. 

Bir süredir tartışılan "İş Bankası'ndaki yüzde 28'lik Atatürk hisselerinin yönetiminin, CHP'den alınarak Hazine'ye devredilmesi"ne yönelik adımlar da kesinlik kazanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Türkiye İş Bankası'ndaki hisselerine ilişkin kurulan komisyonun, uluslararası hukuk, anayasa, medeni hukuk ve siyasi partiler mevzuatı konusunda bir çalışma gerçekleştirmesine ve söz konusu çalışmanın kısa sürede tamamlanmasına yönelik talimat vermişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatına ilişkin değerlendirmede bulundu.  

Kılıçdaroğlu, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'e yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"CHP'ye aktarılan bir para yok. Benim anladığım İş Bankası'nın prestijini kullanmak istiyorlar ama bunu yapmanın Türkiye'ye maliyeti ağır olacak.

İş Bankası Yönetim Kurulu'na CHP tarafından atanmış isimler ABD'de master yapmış, hesap uzmanlığı yapmış, devletin en önemli görevlerinde bulunmuş, bağımsız isimlerdir. Bu isimler, AK Parti iktidarı döneminde bürokrat olarak çalıştılar.

Yorumlar (0)