Kendiliğinden yetişiyor: Kilosu 350 TL

Konya'ya bağlı Derebucak ve Beyşehir ilçelerinde, bu sene kilogramı 350 TL'den satılan kuzugöbeği mantarını toplama sezonu başladı.

EKONOMİ 02.05.2022, 23:25
Kendiliğinden yetişiyor: Kilosu 350 TL

Her iki ilçede de ormanlık bölgelerde ilkbahar mevsiminde doğal bir şekilde kendiliğinden yetişen mantar, aile bütçesine gelir maksadıyla toplayan her yaştan yurttaşın yüzünü güldürüyor.

Kilosu 350 TL

Bu sene kilogramı 350 TL'den satılan kuzugöbeği mantarı, geçtiğimiz ayın sonu itibarıyla hasat edilmeye başlandı. Özellikle son dönemlerde etkisini gösteren yağışların akabinde doğada daha fazla görülmeye başlanan mantarı toplayabilmek için adeta seferber olan yurttaşlar, gün içinde saatlerce süren bir mesai yürütüyor.

"Yağışa bağlı olarak miktarı değişiyor"

Beyşehir ilçesinin sakinlerinden Elvan Dural adlı yurttaş da her sene ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ormanlık ve dağlık bölgelerde kuzugöbeği mantarı topladıklarını kaydederek, “Biz aile olarak yalnızca yemek için topluyoruz fakat gelir elde etmek için toplayan aileler de var. Bu mantarı toplayabilmek için ormanlık ve dağlık bölgelere çıkıyor ve kilometrelerce, saatlerce yol yürüyoruz. Özellikle nisan ayındaki yağışlara bağlı olarak mantar çok ya da az oluyor. Ne kadar yağarsa o kadar iyi. Neyse ki nisan ayında bolca yağış aldık. Umarız yağışlar bu ay da devam eder ve geçtiğimiz senelere kıyasla çok daha bereketli bir hasat sezonu yaşarız. Tüm Türkiye'ye bereketli bir hasat süreci temenni ediyorum." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)