KDV indirimi etiketlere yansıdı mı? 3 kentte KDV denetimi!

Temel gıda maddelerinde uygulanan yüzde 7'lik KDV indiriminin yürürlüğe girmesiyle birlikte Karabük, Bartın ve Sakarya’da ekipler, denetimler gerçekleştirdi.

EKONOMİ 14.02.2022, 17:12 14.02.2022, 17:16
KDV indirimi etiketlere yansıdı mı? 3 kentte KDV denetimi!

KDV indirimleri sonrası Karabük, Bartın ve Sakarya’da fiyat denetimleri yapıldı.

İşletmeler KDV denetlemesi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, güvenli bir şekilde vatandaşların alışverişlerini yapabilmesi, doğru fiyatla ürünlere ulaşması ve fahiş fiyat uygulamasının engellenmesi adına çalışmalarını devam ettiriyor.

Ekipler, bu kapsamda KDV oranının temel gıda maddelerinde yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesi sebebiyle şehirdeki bütün marketleri kapsayacak bir biçimde denetim yapıyor.

İşletmelerdeki etiketleri inceleyen ekipler, ürünlerin kasadan satışını gerçekleştirip fişleri kontrol etti. Kasada ve reyonda KDV oranının yüzde 8'den 1'e düşürülüp düşürülmediğini inceleyen ekipler, işletmelere bilgilendirmelerde bulundu.

Belediyeden gelen açıklamada, şu sözlere yer verildi:

"Raf-kasa farkı, fiyatlandırma, son kullanma tarihi, yıkanmadan tüketilen ürünlerin açık bir şekilde satışı ile gramaj denetimlerine devam eden ekipler, KDV indirimine ilişkin incelemelere başladı. Kent genelinde gıda ürünlerinde KDV indirimi yapıldı ve indirimli fiyatlarla satışlar yapılıyor. Teyakkuz halinde bulunan ekiplerimiz, satışların kontrollerini yapıyor. Vatandaşlarımız şehirdeki bütün işletmelerden güvenli bir şekilde alışverişini yapabilirler."

- Bartın

Bartın Belediyesinde zabıta ekipleri de şehirde denetim işlemlerine başladı.

Raflardan aldıkları ürünlerin kasa fişlerini inceleyip yüzde 7'lik indirim uygulanıp uygulanmadığını kontrol ediyor ve kasadaki fiyatlar ile ürünlerin etiketlerini karşılaştırıyor.

Denetimler sonucunda, KDV indirimlerinin etiketlere yansıtıldığı görüldü.

- Karabük

Karabük Belediyesi ve Ticaret İl Müdürlüğü zabıta ekipleri, kentte faaliyette bulunan ve temel gıda ürünlerinin satışını yapan marketleri denetledi.

KDV indiriminin, ürün fiyatlarına nasıl yansıdığını inceleye ekipler, vatandaşın mağdur olmaması adına ürünlerin kasa fiyatı ile etiketlerini karşılaştırdı

Yorumlar (0)