Kavcıoğlu Kılıçdaroğlu ile görüşmenin detayını paylaştı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden sonra açıklamalar yapan MB Başkanı Kavcıoğlu detayları paylaştı.

EKONOMİ 15.10.2021, 18:44 15.10.2021, 18:49
Kavcıoğlu Kılıçdaroğlu ile görüşmenin detayını paylaştı

MB Başkanı Kavcıoğlu, bugün CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

“Ülkemizin en güzide kurumlarından…”

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, yaptığı görüşme sonrası şunları söyledi: “Sağ olsunlar bizlerden randevu istediler, verdik ve bugün geldiler, karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Merkez Bankası ülkemizin en güzide kurumlarındandır. Bu kurumu yıpratan açıklamaların bizleri üzdüğünü söylemek isterim.

“Merkez Bankası’nın gücünü anlattık”

Merkez Bankası güçlüdür. Rezervlerimiz 125 milyar dolar düzeyine çıkmıştır. Bu sayıları herkesin açıklaması bizleri daha da güçlendirecektir. Son 7 ay içerisinde 35 milyar dolara yakın bir gerçek rezerv artışı olmuştur, bu da ülkemizin gücünü ortaya koymaktadır. Bunları kendilerine ifade ettik. Onlar da dinlediler. Yeniden teşekkürlerimi iletiyorum.

Döviz kuruna dair bir hamle yapılacak mı?

Şu anda doların diğer paraların karşısındaki gelişimi, tüm dünyada ülkeleri etkiliyor. Çalışmalarımıza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Merkez Bankası’ndaki görevden almalar kimin tercihi

Merkez Bankası’nda 3 ismin görevden alınmasına dair gelen soruyu yanıtlayan Kavcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Bir kısmı bizim bir kısmı da arkadaşların tercihi. Hiçbir sıkıntımız yok. Sorun varmış gibi yansıtılması bu kurumu yıpratıyor. Merkez Bankası’nın rakamları açık ve nettir. Böylesine konuşulur eleştirmek hiç doğru değil. Herkesi daha sağduyulu olmaya çağırıyorum. Vekil arkadaşlarla ve Kılıçdaroğlu ile hemfikiriz. Kendilerinden de rica ettim ve olumlu karşıladılar. Merkez Bankası’nı ve yapılanları anlattık. Eğer kafalarında soru işareti varsa arayabileceklerini söyledik.

“Merkez Bankası yıllardır faiz arttırıp indiriyor”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası senelerdir faiz indirip arttırıyor. Senelerdir bu arkadaşlar burada görev yapıyorlar. Bizler PPK olarak 21 Ekim’e dek teknik ekiple çalışmaları sürdüreceğiz, gelişmeleri ve verileri analiz edip 21’inde bir karar vermiş olacağız. Bir karar açıklıyoruz. Bu Merkez Bankası’nın kararı. Şimdiye dek birçok arkadaş görevden alındı ve bundan sonraki süreçte de ayrılabilir. Bunun altında bir şey aramak doğru değildir. Süreç içindeki bir görev değişimidir.

Yorumlar (0)