Kartlarda biriken puanlar yıl sonunda silinecek mi?

Kampanyalar aracılığıyla kazanılan puanlar tarih kısıtlamasına takılsalar da diğer harcamalar aracılığıyla kazanılan puanlar silinemeyecek.

EKONOMİ 14.12.2019, 13:49
Kartlarda biriken puanlar yıl sonunda silinecek mi?

Banka ve kredi kartlarında biriktirilen puanlar 2020'ye devredecek mi? 2020 yaklaşırken vatandaşın büyük merakla takip ettiği konu hakkında bankacılık sektörü yetkilileri açıklama yaptı. Yetkililer, kartlardaki puanların bazılarının 2019 sonunda silinmeyeceğini ve 2020 içinde de kullanılabileceğini belirtti.

Müşterinin haberi olmadan silinemez!

Banka yetkilileri, hiçbir bankanın vatandaşların kartlarındaki puanları re'sen silemeyeceğini, böyle bir olayın yaşanması hâlinde vatandaşların hukuki olarak haklarını savunmaları gerektiğini açıkladı. Yetkililer, bankaların tüketim üzerine verdiği para puanların hâlihazırda gider olarak kaydedildiği için vatandaşların kartlarındaki puanların silinmesi durumunda bile bu puanları gelir olarak gösteremeyeceğini belirtti.

Kampanya puanlarına dikkat!

Yetkililer, vatandaşları "kampanya puanları" konusunda ise uyardı. Bankaların özel kampanyaları sayesinde kazanılan özel puanların tarih olarak kısıtlanabileceğini söyleyen yetkililer, bu konuya dair mesajlar ve ekstreler aracılığıyla bilgilendirmelere dikkat edilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Yetkililer, bu uygulamanın bankalar arası değişiklik gösterebileceğine de dikkat çekti.

Bankalar açıklama yaptı

Yapı Kredi Bankası adına Anadolu Ajansı'na konuşan bir yetkili, Yapı Kredi'nin bu konudaki tutumu hakkında "Yapı Kredi bireysel kredi kartı ve bireysel TLcard müşterileri, World üye iş yerlerinde yaptıkları harcamalardan Worldpuan kazanabilir, bu puanları alışverişlerinde kullanabilirler. Müşterilerimizin kazandıkları Worldpuanlar, kampanya koşullarında belirtilen puan yükleme tarihinden sonra puanların son kullanım tarihine kadar kullanılabilir. Yapı Kredi olarak, biriken Worldpuanları yıl sonunda sıfırlama uygulamamız bulunmuyor" ifadelerini kullanarak son kullanım tarihlerinin önemli olduğunu belirtti.

Garanti Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ) yetkilisi de kredi kartı kullanan müşterilerinin kazandıkları puanların veya millerin yıl bitimlerinde silinmediğini açıkladı. GÖSAŞ yetkilisi, çeşitli dönemsel ve belirli sektör uygulamalarının veya marka işbirlikleri aracılığıyla yapılan süreli kampanyalardaki puanların belli bir süre içinde kullanılması gerektiğini ifade etti ve "Bunların hangi tarih aralığında kullanılabileceği bilgisi ise müşterilerimiz kampanyaya katılırken ve kampanya iletişiminde özellikle belirtiliyor. Bu tarz süreli kampanyalar haricinde, kart sahipleri tüm harcamalarından her zaman bonus veya mil kazanıyor ve bunları herhangi bir kısıtlama ya da silinme olmaksızın diledikleri zaman harcayabiliyor" dedi.

2020 yılına devam ediyor

Ziraat Bankası adına konuşan bir yetkili, kredi kartlarıyla yapılan harcamalar sayesinde kazanılan puanların 2020 yılına devredeceğini belirtti fakat kampanyalar aracılığıyla kazanılan puanların kampanyada belirtilen tarihler arasında kullanılmazsa silineceğini açıkladı.

İş Bankası yetkilisi, bankamatik ve Maximum kartlar sayesinde kazanılan MaxiPuanların herhangi bir süre kısıtlamasına takılmadığını, ancak kampanyalar aracılığıyla kazanılan ilave MaxiPuanların kampanya koşulları arasında belirtilen süreçte kullanılması gerektiğini söyledi.

Akbank adına konuya dair konuşan bir yetkili, müşterilerin yıl içindeki harcamalarıyla kazandığı chip-paraların 2020 yılında da kullanılabileceğini söyledi. Vakıfbank yetkilisi ise standart puan kazanımlarının bir sonraki yıla devredildiğini fakat kampanyalar sayesinde kazanılan puanların kampanya süresi bitince silindiğini belirtti.

DenizBank'tan açıklama yapan yetkili, kartlarda biriken puanların silinmesine sebep olan herhangi bir uygulamalarının olmadığını açıkladı. Türk Ekonomi Bankası (TEB) de biriken puanların 2020 yılına devredildiğini açıkladı.

Yorumlar (1)
Emin sabuncu 4 yıl önce
Bu bilgi için teşekkürler ama ben yinede hepsini kullanacağım.