Karamollaoğlu'ndan asgari ücret önerisi: 8 bin 85 lira olmalı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2021 yılına ilişkin asgari ücretin 8 bin 85 TL olması gerektiğini ifade etti. 

EKONOMİ 02.12.2020, 17:40 02.12.2020, 17:41
Karamollaoğlu'ndan asgari ücret önerisi: 8 bin 85 lira olmalı!

2021 yılına ilişkin asgari ücretin belirlenmesi için 4 Aralık günü Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Toplantıya az bir zaman kala siyasi partilerden asgari ücrete ilişkin peş peşe öneriler yapılmaya başlandı. Asgari ücret için HDP'den 4 bin TL, CHP'den 3 bin 100 TL, İYİ Parti'den ise 3 bin TL önerileri geldi. 

Basın açıklaması yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 4 Aralık günü Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından toplantı düzenleneceğini hatırlattı. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Türkiye'de şimdiki koşullarda asgari ücretin 2 bin 324 TL olmasının imkânsız olduğuna dikkat çekti. 

"Açlık sınırının altında"

Karamollaoğlu, açlık sınırının 2 bin 482 TL olduğunu belirterek, asgari ücretin bu sınırın altında kaldığını ifade etti. 

"Vergi kesintilerine son verilsin"

Öncelikle asgari ücret üzerindeki vergi kesintilerine son verilmesi gerektiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, bu durumda asgari ücretin 3 bin TL'ye yaklaşacağını ancak bunun da yeterli olmayacağını söyledi. 

"İnsanlar rahat bir şekilde geçinebilmeli"

Karamollaoğlu, yoksulluk sınırının da 8 bin 85 TL olduğunu belirterek, artık Türkiye'de çalışan her insanın rahat bir şekilde geçinebilmesi gerektiğini kaydetti.

"Yoksulluk sınırı hedeflenmeli"

Asgari ücrette yoksulluk sınırının hedeflenmesi gerektiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, bunu dile getirdiğinde bazı kesimlerin "8 bin 85 TL nasıl ödenecek?" diye sinirlendiklerini anlattı. 

Karamollaoğlu, asgari ücretin bir anda 8 bin 85 TL olamayacağını ancak bunun hedeflenmesi gerektiğini belirtti.

"Çalışan vatandaşlara zulüm"

Asgari ücretin yoksulluk sınırına getirilmesi için hükümet tarafından bir hedef belirlenmesi gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, mevcut durumda asgari ücret tespiti yapmanın çalışan vatandaşlara zulüm olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)