Karadeniz’e bir havalimanı daha!

Karadeniz Bölgesi’ne deniz dolgu projesiyle 3’üncü kez bir havalimanı daha kazandırılacak. Trabzon’a yapılacak olan havalimanının planlama çalışmalarının sürdüğü belirtildi. 

EKONOMİ 02.04.2022, 16:52
Karadeniz’e bir havalimanı daha!

Daha önce Giresun-Ordu Havalimanı ve kısa süre içinde faaliyete başlaması hedeflenen Rize-Artvin Havalimanı ile gündeme gelen deniz dolgu projesi, bu kez de Trabzon’da gerçekleştirilecek. Şehirdeki mevcut havaalanının kuzey kesimine yönelik olarak deniz dolgusu şeklinde hedeflenen proje kentte heyecanla bekleniyor. 

“Tek pist artık yeterli gelmiyor”

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, bölgedeki planlanan proje ile ilgili yaptığı değerlendirmede bir iki ay içerisinde bazı plan ve programların netleşeceğini dile getirdi. Mevcut şartların Trabzon için yetersiz kaldığını dile getiren Cora, “Yeni bir havaalanı kentimiz için bir zaruret. Mevcut havaalanımız bu bölgedeki en eski havaalanları arasında yer alıyor. Mutlaka bir yenilik olması şarttı. Şuan burası senede 3,5 milyona yakın insana hizmet veriyor. Yani kapasitesi de artık en üst noktaya gelmiş durumda. Büyük uçaklar buraya iniş yaptıklarında da bazı problem ortaya çıkabiliyor. Mesela tek pist artık yeterli gelmiyor. Trabzon için yeni bir havaalanı önemli bir gereklilik olarak karşımıza çıkıyor. Hem Trabzon’a hem de Türkiye’ye ekonomik anlamda ciddi katkılar sunacak bir proje çalışması içindeyiz. Bu senenin yatırım programında da bu proje yer alıyor. Bu anlamda da başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeğe geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz, teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

“1-2 ay içinde netlik kazanır”

Projenin detayları hakkında da bilgiler paylaşan Cora, “Yeni havaalanı yapılırken, mevcut ulaşım ağında da aksamalara neden olmayacağız. Ulaşım devam edecek. Bu şekilde planlamalar sürüyor. Bu projeyi merkezi bütçe vasıtasıyla yapabilirsek, şuan bulunduğumuz Trabzon Havaalanı’nı da lojistik merkez biçiminde kullanma fırsatını yakalayacağız. Bu da önemli bir nokta. Şuan kullanmakta olduğumuz havaalanı bu duruma müsait. Yap-işlet-devret modeli gündemi gelirse mevcut havaalanı ile ilgili yine farklı senaryolar konuşulabilir. Bu konuların hepsi muhtemelen 1-2 ay içinde netlik kazanır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)