Karaborsaya düştü: "Yarım ekmek 40 TL olacak"

Kokorecin başkenti olarak bilinen Balıkesir'de kuzular kesime gidemeyince sektörde sorunlar başladı. Esnaf, yarım ekmek arası kokorecin fiyatının 40 TL'ye yükseleceğini dile getiriyor.

EKONOMİ 12.12.2021, 21:51 13.12.2021, 18:04
Karaborsaya düştü: "Yarım ekmek 40 TL olacak"

Sektörün önde gelenleri, kuzuda stok dönemine geçildiğini ifade etti. Kentin göz bebeği olan kuzu kokorecin fiyatı yükselirken, kent dışına gönderimler de tamamen durdu. An itibarıyla köylülerin ellerindeki kuzuyu kesime göndermemesi kokoreç sektörünü de kötü yönde etkilemiş oldu. 

"Yarım ekmek arası 40 TL olacak"

Sektörün önde gelen isimlerinden Erdal Aslanboğa, "Kuzuda resmen stok dönemi başladı. Maliyetlerin yükselmesiyle birlikte köylü zarar ettiğinden dolayı hayvanını kesime vermiyor. Sektör olarak sorunlar yaşadığımız bir dönemin içindeyiz. Kuzu kesilmediğinde ister istemez sakatat ve bağırsak bulmakta zorlanıyoruz. Ülkemizin kuzu merkezlerinden biri de Balıkesir'dir. Bağırsak şu anda karaborsada olduğu için fiyatlarda ciddi bir yükselme söz konusu. Kokoreç 200 ila 400 TL bandına kadar arttı. Yarım ekmek arası kokoreç ise 25-30 TL'den 35-40 TL'ye yükselecek." diye konuştu.



Yorumlar (0)