Kanal İstanbul Projesi'nde ilk adım

Kanal İstanbul Projesi'ndeki altı köprüden ilki olan Sazlıdere Köprüsü yükselmeye başladı. Bahçeşehir, Kayaşehir ve Başakşehir arasındaki ulaşımı sağlayacak olan Sazlıdere Köprüsü'nün güzergahı havadan görüntülendi.

EKONOMİ 09.06.2022, 18:44
Kanal İstanbul Projesi'nde ilk adım

Megakent İstanbul için 'Çılgın Proje' olarak isimlendirilen Kanal İstanbul Projesi'nde Sazlıdere’den geçişi sağlayacak olan ilk köprünün çalışmaları sürüyor. 

Bir sene evvel temel atılmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla geçtiğimiz yıl 26 Haziran tarihinde temel atma töreni yapılan köprünün ayakları yükselmeye başladı. 

Havadan kayda alınan görüntülerde inşaat bölgesinde çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğü ve köprü güzergahının ortaya çıktığı gözlendi. 

İnşaat bölgesinde ise köprünün yaklaşım viyadüklerini taşıyacak olan ayakların tamamlaması amacıyla vinçler kuruldu. 

Toplam uzunluğu 1618 metre olacak

Köprüdeki ana açıklık 440 metre uzunluğundayken, sol ve sağda yer alan 210 metre uzunluğundaki yan açıklıklarıyla birlikte toplam uzunluğu 860 metreye kadar ulaşıyor. Köprünün yaklaşım viyadükleri ile birlikte toplam uzunluğu ise 1618 metreyi bulacak. 

Ankraj miktarı 272, eğik askı halat miktarı ise 136 adet olarak hesaplanan Sazlıdere Köprüsü, trafiğe her iki yönde dört şeritli olacak şekilde hizmet verecek. 

Geniş güvenlik tedbirleri alınıyor

Köprüdeki platform genişliği ise 46 metre. 'Diamond' (elmas) geometrisi ile dizayn edilen kulelerin yüksekliği 196 metreyi bulacak. 

Köprüdeki en yüksek kuleler tasarımıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. 

Şantiye bölgeleri ve etrafında ise geniş çaplı güvenlik tedbirleri alınıyor.

Yorumlar (0)