Kamu lojmanları için yeni yılda kira bedelleri açıklandı

Kamu konutlarında uygulanacak olan aylık kira bedelleri yeni yıl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nce açıklandı.

EKONOMİ 06.01.2021, 12:05 06.01.2021, 18:24
Kamu lojmanları için yeni yılda kira bedelleri açıklandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün kamu lojmanları için uygulanacak olan kira bedellerine dair bir tebliğ yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte kamu lojmanları için uygulanacak kira bedelleri de belirlenmiş oldu.

Yeni yılda aylık kira bedelleri belirlendi

Böylece yeni belirlenen kararla 2021 senesinde her bir metrekare için ödenecek aylık kira bedelleri de belirlendi. Söz konusu bedeller 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren uygulanacak.

Tebliğle birlikte her bir metrekare için kamu lojmanları için kira bedeli, ahşap, kerpiç, bağdadi ve benzeri konutlar için 3,07 TL, kalorifersiz konutlar için 4,80 TL, kaloriferli konutlar için ise 6,30 TL olarak belirlendi.

Bu bedellerin yanında, aylık olarak her metrekare için kaloriferci, apartman görevlisi veya her ikisinin de kurumlar tarafından karşılanan konutlar için 0,74 TL'lik kira bedeli tahsis edilecek.

Kamu Konutlar Yönetmeliği ve Kamu Konutları Kanunu dahilinde kurum ve kuruluşların yurt içerisindeki kaloriferli konutlardan yakıtı kurum ve kuruluşlarca tedarik edilenlerde oturan kişilerden kalorimetre cihazı veya ısı pay ölçer montajı yapılmayan konutlar için her bir metrekarede 2,52 TL'lik yakıt bedeli de kiraya ek olarak tahsil edilecek.

Yorumlar (0)