Kamu işçilerine yeni zam teklifi

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, hükümetin kamu işçisi için ilk yıl yüzde 7+4, ikinci yıl yüzde 3+3 ve enflasyon farkı teklif ettiğini bildirerek, yapılan teklifin kabul edilebilir olmadığını söyledi.

EKONOMİ 09.08.2019, 13:37 09.08.2019, 13:42
Kamu işçilerine yeni zam teklifi

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, hükümetin kamu işçisi için kendilerine iyileştirme yapıldıktan sonra ilk yıl yüzde 7+4, ikinci yıl yüzde 3+3 ve enflasyon farkı teklif ettiğini ifade ederek, uzlaşma sağlanmasının söz konusu bile olmadığını kaydetti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri dâhilinde, Mahmut Arslan başkanlığındaki Hak-İş heyeti ile makamında görüştü. 
Basına kapalı yapılan görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü.

Mahmut Arslan, görüşmenin ardından bakanlık girişinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

"Bir an evvel sözleşmenin imzalanması bekleniyor"

Bazı sözleşmelerin üzerinden 6 ay, bazı sözleşmelerin ise 8 ay geçtiğine işaret eden Mahmut Arslan, kamudaki işçilerin bir an evvel toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını beklediğini söyledi. 

Arslan, Hak-İş olarak 5 Temmuz'da 2019-2020 yıllarını kapsayan taleplerini hükümete sunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Hak-İş'e bağlı sendikaların yaklaşık 70 bine yakın üyesinin toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde, bizim yaptığımız taleplere karşı Sayın Bakan tekliflerini sunmak için bizi davet etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Görüşmelerimizde Sayın Bakan'ın bu toplu iş sözleşmelerinin masada ve bir an evvel sonuçlandırma konusundaki çabalarını, gayretini ve iyi niyetini bir kez daha görmüş olduk. Sayın Bakan'ın bu çabalarının ve gayretlerinin toplu iş sözleşmesinin sonuçlandırılmasında da önemli bir katkı olacağını düşünüyoruz. Sayın Bakan'ın gelinen en son noktada bize sunduğu teklif; İyileştime yapıldıktan sonra ilk yılın birinci 6 ayı için yüzde 7, ikinci 6 ayı için yüzde 4. İkinci yılın ilk ve ikinci 6 ayı içinse yüzde 3+3 ve enflasyon farkı."

"Uzlaşma söz konusu değil"

Yapılan tekliflerin kabul edilebilir olmadığına dikkat çeken Mahmut Arslan, şunları kaydetti:

"Ortada taleplerle teklifler arasında bir uzlaşma, bir uyum söz konusu değil. Sayın Bakan müzakerelerinin devam edeceğini, bizimle de görüşmeleri sürdüreceğini, yeni bir durum olursa bunu da değerlendireceğimizi ifade etti. Sayın Bakan'ın bu çabalarını sonuçlandırmasını umut ediyoruz. Önümüzdeki günlerde toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını arzu ediyoruz. Bu konuda katkı ve destek vermeye devam edeceğiz."

Arslan, teklifin kendileri için kabul edilebilir bir noktaya gelmesi durumunda sözleşmeyi imzalayacaklarını açıkladı. 

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, sıkıntıların ve grevlerin yaşanmasını kimsenin istemediğini, bir an evvel toplu iş sözleşmesinin masada sonuçlanmasından yana olunduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)