Kamu bankalarından yeni paketler: Konut, taşıt, mobilya, tatil...

Kamu bankaları tarafından tatil, mobilya, taşıt ve konut için dört yeni kredi paketi hazırlandı. 

EKONOMİ 01.06.2020, 10:20 01.06.2020, 10:27
Kamu bankalarından yeni paketler: Konut, taşıt, mobilya, tatil...

Tatil, mobilya, taşıt ve konut için dört yeni kredi paketi hazırlandı.

Söz konusu kredi paketleri, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından duyuruldu. 

Konut kredisi paketi nasıl olacak?

Kamu bankaları tarafından yapılan açıklamada, birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile finansman imkânının sunulacağı bildirildi. 

Söz konusu açıklamada, bu imkândan daha fazla kişinin yararlanabilmesi amacıyla müşteri başına verilebilecek kredi miktarının sınırlandırıldığı; Ankara, İstanbul ve İzmir'de krediye konu olacak konutlar için 750 bin lira, diğer kentler için de en fazla 500 bin liraya kadar kredi kullandırılabileceği ifade edildi. Kredi kullanımında yüzde 10'dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanacağı kaydedildi. 

Açıklamaya göre, birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 seneye kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı ile finansman imkânı verilecek. İkinci el konutlar için de azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 sene vade ve aylık yüzde 0,74 faiz oranı ile finansman imkânı verilecek. 

Taşıt kredisi paketi nasıl olacak?

Kamu bankaları tarafından yapılan açıklamada, yerli üretim gerçekleştiren anlaşmalı firmalardan sıfır kilometre binek araç (motosiklet dâhil) ya da ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere aylık yüzde 0,49-yüzde 0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi imkânı verileceği bildirildi. 

Açıklamaya göre, ikinci el binek araç (motosiklet dâhil) ya da ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere yüzde 0,82 faiz oranı ile taşıt kredisi imkânı sağlanacak.  Azami 6 ay ödemesiz toplam azami 60 ay vadeli ikinci el binek otomobil ve ticari taşıt kredilerinde azami limit 150 bin lira olarak belirlendi. 

Sosyal hayatı destek paketi nasıl olacak?

Bireysel müşterilerin sosyal gereksinimlerinin finansmanının uygun koşullarda yerine getirilmesinin yanında yerli üretim gerçekleştiren elektronik, mobilya, ev boya-seramik-kapı, beyaz eşya ve pencere sistemleri, çeyiz, ev tekstil ve bisiklet sektörlerine destek vermek için yerli üretim gerçekleştiren firmalar ile anlaşmalar uygulanacak ve asgari 3 bin lira, azami 30 bin lira kredi tutarı ile 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade, aylık yüzde 0,55 faiz oranı ile finansman imkânı verilecek. 

Bireysel müşterilerin, anlaşmalı firmalar hariç yerli üretim gerçekleştiren firmalardan alacağı mobilya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, kahverengi küçük ev aletleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet gereksinimlerinin uygun koşullarda yerine getirilmesi için asgari 3 bin lira, azami 30 bin lira kredi tutarı fatura karşılığı 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade ile aylık yüzde 0,82 faiz oranı ile finansman imkânı verilecek. 

Tatil destek paketi nasıl olacak?

Tatile gitmek isteyen ve ilgili banka aracılığı ile maaş alan emekli ve çalışan müşterilerin tatil ve seyahat giderlerinin finansman gereksiniminin uygun koşullarda yerine getirilmesinin yanında, turizm sektörüne destek vermek için bankalar ile anlaşma gerçekleştirecek seyahat acentelerine tatil paketi satın almak için başvuruda bulunan müşterilere 10 bin liraya kadar 6 ay ödemesiz 36 ay vade ile uygun koşullarda finansman imkânı verilecek.

İlgili firma ve banka tarafından söz konusu kredinin birinci ve ikinci taksitleri ödenecek. Müşterilerin taksit ödemeleri 9 ay sonra başlayacak. Müşterilerin kullanacağı kredinin faizi aylık yüzde 0,67 oranına tekabül ediyor.

Seyahat acenteleri ile gerçekleştirilecek anlaşmalar kapsamında vatandaşların tatil paketlerini, kredi kartlarıyla 3 ay ödemesiz, devamında 15 taksitle ödeme ile toplam 18 ay peşin fiyatına, faizsiz satın alabilme imkânı olacak.

Yorumlar (0)