Kademeli mesai başlıyor! Beklenen tarih verildi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında hayata geçirilecek olan kademeli mesai sistemine ilişkin ayrıntıların Cuma günü duyurulacağını bildirdi. 

EKONOMİ 15.09.2020, 15:59 15.09.2020, 16:06
Kademeli mesai başlıyor! Beklenen tarih verildi

İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında kademeli mesai uygulaması başlıyor.

Konuya ilişkin açıklama İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi. 

Vali Yerlikaya, OSB (Organize Sanayi Bölgesi) temsilcileri ile gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklamada, kademeli mesai sistemine ilişkin ayrıntıların en geç Cuma günü duyurulacağını bildirdi. 

Yerlikaya, söz konusu uygulamanın, pandemi kurulunun tavsiye edeceği takvime göre hayata geçirileceğini söyledi. 

Ulaşım Bilim Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, dün yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle toplu taşıma araçlarında ayakta "üçte bir" oranında yolcu taşınmasına izin verildiğini hatırlatmıştı. 

Prof. Dr. Ilıcalı, bir günde 550 bin kişinin metrobüs kullandığını kaydederek, söz konusu kişilerin yüzde 10'unun sabah işe giderken, yine yüzde 10'unun da akşam eve dönerken araçlara bindiğini söylemişti.

İstanbul'un 10 ilçesinde trafiğin yoğun olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ilıcalı, mesai saatlerinde değişikliğe gidilmesi durumunda kalabalıkların oluşmayacağını belirtmişti.

Prof. Dr. Ilıcalı, metrobüslere sefer eklenmesinin de doğru olmayacağını kaydederek, takip aralığının azalması durumunda daha fazla kaza meydana gelme olasılığının mevcut olduğunu aktarmıştı. 

İstanbul'da 10 ilçede mesai saatlerinin "aşamalı" şekilde değiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ilıcalı, mesailerin şöyle bölünebileceğini ifade etmişti:

07.00-14.00,

08.00-15.00,

09.00-16.00,

10.00-17.00.

Prof. Dr. Ilıcalı, mesai saatlerinin bu şekilde düzenlenmesi ve bir saat evden çalışılması halinde işe gidiş-geliş saatlerinde yapılan 50 bin kişilik yolcuların 20 binin altına inebileceğini söylemişti. 

Bu düzenlemenin yapılması durumunda sosyal mesafenin rahatlıkla sağlanabileceğini kaydeden Prof. Dr. Ilıcalı, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşma oranının da en aza indirgeneceğini eklemişti.  

Yorumlar (0)