Joe Biden istedi… FED’ den faiz artış sinyali geldi

Amerika Devlet Başkanı Joe Biden, ortaya çıkan yüksek enflasyonu aşağılara çekebilmek adına ABD Merkez Bankası FED'in faizleri yükseltmesinin mecbur olduğuna dair sinyal verdi. Joe Biden'ın oluşturduğu baskının sonrasında FED tarafından faizleri yükselteceğiz haberi geldi.

EKONOMİ 13.05.2022, 10:48 13.05.2022, 18:00
Joe Biden istedi… FED’ den faiz artış sinyali geldi

Küresel çapta herkese etki eden koronavirüs pandemisinin üzerine bir de gerçekleşen Ukrayna-Rusya savaşı her yerde ekonomik problemlere yol açtı. Bütün Avrupa ülkelerinde de yaşandığı gibi ABD’de de ekonomik problemler baş göstermeye başladı.

Uzunca bir zamandır yaşamadığı 'enflasyon' durumuna tekrar şahit olan Amerika'da son senelerin en fazla enflasyon ölçeği meydana geldi. Amerika Devlet Başkanı Joe Biden, yaşanan bu yüksek enflasyonun aşağıya çekilebilmesi adına birden fazla yol izlediklerini açıkladı.

FED’e çağrı

Enflasyon konusunda kesin bir sonuç bulamayan Amerika Devlet Başkanı Biden, FED'e talepler göndermeye başladı. ABD Merkez Bankası FED'i sürekli olarak baskılayan Biden, taleplerinin sonucu da çok kısa bir zaman içerisinde gördü.

Jerome Powell

“Enflasyonu düşürmek bizim için zor bir süreç”

FED’in Başkanlığını yapan Jerome Powell, ilerleyen günlerde yapılacak olan iki politika görüşmesinde 50'şer baz oranda faiz yükselimine karar vereceklerini net bir şekilde dile getirdi. FED Başkanı Powell eğer fiyat stabilizasyonu olmazsa ekonomide sorunların olacağını söyleyerek, “Geçmiş zamanlarda enflasyonun fazlaca arttığını ve yükseldiği aralıklar gördük… Enflasyon oranını yüzde 2 oranına çekmek bizim için biraz zor süreç yaratacak. Fakat en kötü sonucun olacağını düşünürsek enflasyonla mücadelede başarılı olamazsak ve yüksek olmayı sürdürmesi olacaktır. Bizler bu durumun ne şekilde olduğunu gayet net biliyoruz. Bu olay insanların aldıkları maaşlarda değer düşüşü manasına gelecektir” dedi

Yorumlar (1)
kerro 2 yıl önce
dolar ciiuvvvv