Jandarma için 78 sağlıkçı öğrenci alınacak

Jandarma için yetiştirilmek üzere Sağlık Bilimleri Üniversitesine 78 öğrenci alınacak.

EKONOMİ 10.07.2019, 10:47
Jandarma için 78 sağlıkçı öğrenci alınacak

Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf tabip subay, diş tabibi subay ve sağlık astsubayı ihtiyacının karşılanması amacıyla 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) yerleştirmesine göre SBÜ'de (Sağlik Bilimleri Üniversitesi) öğrenim görmek üzere 78 öğrenci alınmasına ilişkin duyuru Resmi Gazete'de yayımlandı.

Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf tabip subay, diş tabibi subay ve sağlık astsubayı ihtiyacının karşılanması maksadıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (SBÜ) öğrenim görmek üzere 78 öğrenci alınacağı bildirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı nam ve hesabına, Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (SBÜ) öğrenim görecek adayların başvuru esaslarına ilişkin duyuru Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmî Gazete'deki duyuruya göre, İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf tabip subay, muvazzaf diş tabibi subay ve muvazzaf sağlık astsubayı ihtiyacının karşılanması amacıyla 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) yerleştirmesine göre SBÜ (Sağlık Bilimleri Üniversitesi) Gülhane Tıp Fakültesine 30 erkek, SBÜ (Sağlık Bilimleri Üniversitesi) Gülhane Diş Hekimliği Fakültesine 4 erkek, SBÜ (Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokuluna ise 30 erkek öğrenci alınacak.

Ayrıca muvazzaf tabip subay ihtiyacının süratle karşılanması maksadıyla öğrenim görmek üzere, diğer tıp fakültelerinden özel öğrenci statüsünde SBÜ (Sağlık Bilimleri Üniversitesi) Gülhane Tıp Fakültesinin 2'nci sınıfına geçiş yapmak isteyen 5 erkek/kadın ile 3'üncü sınıfına geçiş yapmak isteyen 9 erkek/kadın öğrenci alınacak.

Adaylarda aranan nitelikler ile başvuru tarihi ve temin şartlarına "www.jandarma.gov.tr", "www.jsga.edu.tr" ve "www.sbu.edu.tr" adreslerinden görülebiliyor.

Yorumlar (0)