İzole tatile yoğun ilgi: Zenginler yat karantinasında!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yat ve teknelere gösterilen ilgi, Çeşme ve Kuşadası'ndaki marinalardaki yoğunluğun artmasına neden oldu. 

EKONOMİ 19.05.2020, 14:07
İzole tatile yoğun ilgi: Zenginler yat karantinasında!

Turizm sektörü, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde en çok tartışma yaratan konulardan biri haline geldi. Yaz mevsimine kısa bir süre kala tatil planları yapanlar, bugünlerde hazırlıklarını pandeminin gidişatına göre gerçekleştiriyor. 

Son dönemde izole tatil yapmak isteyenlerin karavan ve çadırlara yönelmesi dikkatlerden kaçmadı. Maddi durumu iyi olanlar ise "yüzen yazlık" olarak nitelendirilen yatları tercih etmeye başladı. 

Özellikle marinalarda görülen doluluk oranı, yat satışlarının da artış göstermesiyle beraber yüzde 100'lere ulaştı. Eve benzeyen yatlarda vatandaşlar izole bir tatil fırsatına sahip oluyor.

Çeşme ve Kuşadası gibi önemli turizm bölgelerinde yoğunluk yaşandığı fark ediliyor.

"Marinalara yurt içinden talep var"

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) döneminde marinalara yurt dışından ziyade Türkiye içinden talep geldiğini belirtti. 

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, marinalarda bulunan yeme içme noktalarının kapalı olduğunu kaydederek, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından turizm tercihlerinde bir değişiklik beklediklerini aktardı.

"Yat turizminin artacağını tahmin ediyorduk"

Yeni marina projelerinin talebe göre uygulanacağını belirten Öztürk, “Artık insanlar kitlesel turizm yerine izole turizmi tercih edecek. Yat turizminin artacağını tahmin ediyorduk. Nitekim yatlara yoğun talep var. Marinalar da bundan dolayı doğal olarak yoğunlaştı." dedi. 

"Yüzde 97 doluyuz"

Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan, marinaların kara ve deniz olmak üzere iki kısımdan meydana geldiğini söyledi. 

Çeşme Marina Genel Müdürü Akaltan, karada bulunan restoranların süreç sebebiyle kapalı olduğuna dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Diğer taraftan bu dönemde yat ve teknelere ilgi arttı. Dolasıyla marinaların deniz tarafına ilgi artıyor. Biz nisan ayında doluluğumuzu artırdık. Tekne sahibi olmayanlar tekne almayı düşünüyor. Daha önce otellerde tatil yapanlar şu anda yat kiralama yoluna gidiyor. Önümüzdeki günlerde de ilginin artacağını düşünüyoruz. Biz yüzde 97 doluyuz. Günlük ve sezonluk tekneler yasaklardan dolayı gelemiyor. Yasaklar kalkınca doluluklar yüzde 100'e ulaşacak. Şu anda yat sahipleri karantinayı evlerinde geçirmek yerine teknelerde geçiriyor."

Akaltan, Haziran ayında yoğunluğun daha da artacağını söyledi. 

"Tekne alım satımlarında da bir artış olduğunu görüyoruz"

Setur Kuşadası Marina Genel Müdürü Hakan Tellioğlu, marinaların izole bir ortam meydana getirdiğine dikkat çekti. 

Setur Kuşadası Marina Genel Müdürü Tellioğlu, ailece zaman geçirilecek teknelerin revaçta olacağını vurgulayarak, "Bizim marinamızda doluluk yüzde 90'ının üzerinde. Önceki yıllara göre tekne alım satımlarında da bir artış olduğunu görüyoruz. Bu da dolaylı olarak marinalara yansıyor. İlerleyen günlerde marinalar daha da yoğunlaşacak." dedi.

Yorumlar (0)