İzmir’de suya zam

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, önümüzdeki 1 Temmuz tarihi itibarıyla geçerli olacak şekilde suyun metreküp ücretine yüzde 15 oranında zam yapılmasına karar verdi.

EKONOMİ 11.05.2022, 23:48 12.05.2022, 15:53
İzmir’de suya zam

İZSU Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurulu, İBB Başkanvekili Mustafa Özuslu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, önümüzde 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak şekilde suya yüzde 15 oranında zam yapılması teklifi MHP ve AK Parti grubunun ret yönünde oylarına karşın oy çokluğu kabul gördü.

Soyer: Ekonomi 2018'de bozulmaya başladı

Cumhur İttifakı mensuplarının zam eleştirilerine cevap veren Başkan Tunç Soyer ise su zammına ilişkin olarak, şu ifadeleri kullandı: 

"İZSU yasalar gereği giderlerini su satışları üzerinden sağlayan bir kurumdur. Türkiye'deki ekonomik gidişatın 2018'den itibaren bozulmaya başladığını çok iyi biliyoruz. Bu şartlar altında, 2019'un ikinci yarısında su fiyatlarında indirim yaparak yurttaşlarımıza destek verdik. 2020'nin ikinci yarısında 100 milyon liralık gelir bütçesinden vazgeçerek zam uygulamadık. Son bir senede ekonomik bozulma çok hızlı bir ivmeyle ekonomik kriz halini aldı. Giderlerimizdeki aşırı fiyat artışı su fiyatını tekrar değerlendirme mecburiyetini getirdi. Engelli abonelerimize halihazırda yüzde 50 oranında indirim uyguluyoruz. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan abonelerimize ve küçük esnafımıza özel olarak hazırlanan uygulamalarımız mevcut." sözlerini sarf etti.

1 Mart'ta da zam gelmişti

Temmuz ayı itibarıyla kentteki su faturalarına ÜFE (Üretici Fiyat Endeksi) oranında zamma ek olarak Meclis'te kabul gören yüzde 15'lik zam da yansıyor olacak.

İBB Meclisi'nde, 21 Şubat 2022'deki İZSU Olağanüstü Genel Kurulu'nda 1 Mart'tan itibaren geçerli olmak kaydıyla suyun metreküpüne yüzde 30 oranında zam ile su faturalarında ÜFE oranında zam uygulanmasına dair önerge MHP ve AK Parti grubunun ret yönünde oylarına karşın oy çokluğu geçerli olmuştu.

Yorumlar (0)