İzmir'de tramvay projesine onay!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'de Çiğli Tramvay Hattı Projesi için onay verdi. 

EKONOMİ 19.02.2020, 17:15
İzmir'de tramvay projesine onay!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Çiğli Tramvay Hattı Projesi'nin onaylandığını duyurdu. 

Yaklaşık 11 kilometrelik proje, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına sunulacak, ardından inşaat ihalesine çıkılacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Çiğli tramvayı projemiz Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylandı. Başta Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a ve projeyi bakanlık nezdinde takip eden İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a müteşekkirim." açıklamasında bulundu. 

Çiğli Tramvay Hattı Projesi'nin ilk etabı Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu'ndan başlayarak bağlantı köprüsü ile Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu'nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ni kapsayacak.

Projenin ikinci etabı da Ataşehir Mahallesi'nden başlayacak. Söz konusu etap, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Kâtip Çelebi Üniversitesi, Ata Sanayi güzergâhını izleyerek Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde sonlanacak. 

Yorumlar (0)