İzmir'de ekmeğe zam

İZTO'nun (İzmir Ticaret Odası) meclis toplantısında, İZTO'ya bağlı fırıncıların 210 gram ağırlığındaki ekmeği azami 3 TL'ye satması, umumi tuvaletlerde ise azami fiyatın 2 TL'ye çıkarılması kararlaştırıldı.

EKONOMİ 23.02.2022, 22:23 24.02.2022, 14:19
İzmir'de ekmeğe zam

İZTO'nun şubat ayı toplantısı, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz başkanlığında yapıldı. İZTO Unlu Mamuller ve Ekmek Grubu Meslek Komitesi mensuplarının ekmekte gramaj ve fiyat değişikliğini kapsayan önergesinin ardından toplantıda, 230 gramı 2,5 TL'den satılan ekmeğin yeni fiyat tarifesi belirlendi. Bu doğrultuda, İZTO'ya bağlı olan toplam 450 fırıncı, 210 gram ağırlığındaki ekmeği azami 3 TL'den satışa sunacak. Zammın kısa zaman içerisinde geçerli olacağı öğrenildi. 

İldeki umumi tuvalet fiyatlarında da değişikliğe gidildi. 1 TL olan umumi tuvalet ücreti 2 TL olacak.

"Girdi maliyetlerimiz yüzde 55 arttı"

Komite üyelerinden Hüseyin Sağır, "Ekmek fiyatları güncellendiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sektörüm adına, mesleğim adına yönetimimize, meclisimize ve Sayın Özpoyraz'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Aksi halde sektör olarak zor duruma düşecektik. Girdi maliyetlerimiz yüzde 55 oranında arttı fakat biz müşterilerimize yüzde 30'unu yansıttık. Biz de geçinmeye çalışıyoruz." diye konuştu. 

Yorumlar (0)