İTO'dan 5 milyon çalışanı ilgilendiren teklif

5 milyon çalışan için İstanbul Ticaret Odası’ndan (İTO) çalışanların yemek çeki bedeline yönelik dikkat çeken bir teklif geldi: 625 lirayı biz yatıralım!

EKONOMİ 15.03.2021, 15:25 16.03.2021, 09:25
İTO'dan 5 milyon çalışanı ilgilendiren teklif

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yemek kartı veren tüm yabancı firmaların saygısız bir şekilde, kurallara uymadan en az 5 milyon çalışanın aleyhine bir süreç dayattığını ifade ederek, ayda 625 lirayı çalışanın para kartına yatırması için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na teklif vereceklerini belirtti.

Avdagiç, öğle yemeği için çalışanlara verilmiş hak olan yemek kartı için restoranların kart veren yabancı şirketlere ödedikleri komisyon oranlarının mağduriyet yarattığını ifade etti.

‘Sorumsuzca bir süreç’

İlgili firmalarla görüşülerek zaman kaybedilmemesi gerektiğini vurgulayan Avdagiç, yemek kartı veren tüm yabancı firmaların, saygısız bir şekilde, kurallara uymadan en az 5 milyon çalışanın ve tüccarın aleyhine bir süreci dayattıklarını söyledi.

Yemek kartları uygulamasıyla ilgili konunun Hazine ve Maliye Bakanlığı’na taşıyacakları söyleyen Avdagiç, “İşveren, 625 lirayı yemek kartına yüklesin. Fakat zaman içinde yemek kartı veren tüm yabancı firmalar, sorumsuzca bir süreci tüccara dayatıyorlar” diye konuştu.

‘Komisyon oranını yüzde 8’e kadar çıkardılar’

İTO Başkanı Avdagiç, yemek kartına yönelik restoranların ödedikleri komisyonun 2018 yılında yüzde 6 ile sınırlandırıldığını, buna rağmen kart firmalarının ilgili komisyon oranını yüzde 8’e kadar çıkardıklarına vurgu yaptı. 
 

Yorumlar (0)