İşverenlerden asgari ücret açıklaması

TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu), 2022 yılında geçerli olacak olan asgari ücrete ilişkin, "Çalışma yaşamının paydaşları, işveren, işçi ve kamu olarak ortak bir akılla hareket ederek bütün tarafların refahını sağlayacak bir asgari ücret için faaliyetlerimiz sürüyor." açıklamasında bulundu.

EKONOMİ 07.11.2021, 22:11 08.11.2021, 13:10
İşverenlerden asgari ücret açıklaması

TİSK Yönetim Kurulu, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, salgın sürecinde devletin özveriyle çalışarak, çalışma hayatına etkilerini en aza indirdiğini vurguladı.

"İşveren bakışı da dikkate alınmalı"

Önümüzde yıl geçerli olacak olan asgari ücret hususunda tüm paydaşlarla bir görüşme halinde olduklarını kaydeden TİSK Yönetim Kurulu, şu açıklamada bulundu:

"Çalışma yaşamının paydaşları, işveren, işçi ve kamu olarak ortak bir akılla hareket ederek bütün tarafların refahını sağlayacak bir asgari ücret için faaliyetlerimiz sürüyor. Milyonlarca kişinin yaşamını direkt olarak ilgilendiren bu hususta, hem işveren hem çalışan bakışını anlamak adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla halkın beklentilerini yakından izliyoruz. Çalışmalarımıza teknik analizlerle devam ediyoruz."

"Mevcut şartlar dikkate alınmalı"

TİSK Yönetim Kurulu, ilk önceliklerinin her daim olduğu gibi ülkenin ve çalışanların refahı olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Bu seneki asgari ücret görüşmeleri global boyutta süren olağanüstü ekonomik koşulların gölgesinde yapılacak. İstihdamı, refah seviyelerini korumak, yeni yatırım ve ek istihdam sağlamak, salgından etkilenen sektörlerin maruz kaldığı baskıyı azaltmak için dönemin şartlarını dikkate alan, dengeli bir meblağın belirlenmesini önemli buluyoruz."

 "Optimal düzeyde uzlaşma sağlanacağını düşünüyoruz"

"Bizler için bütün çalışma arkadaşlarımızla beraber büyüyebilmek esastır." diyen TİSK Yönetim Kurulu, şu yorumda bulundu:

"Çalışanların yaşam kalitesini kalıcı bir şekilde iyileştirecek ve tüm işletmelerimize katkı sunacak her çeşit kararın en büyük destekçileriyiz. Bu yaklaşım doğrultusunda ortaya koyacağımız çalışmalarımızı hazırlıyoruz. Bu yıl asgari ücret için gerek Türkiye'nin rekabetçiliğini, gerek global enflasyonu etkileyen diğer faktörler de göz önüne alınarak akılcı ve optimal düzeyde uzlaşı sağlayacağınızı düşünüyoruz."

Yorumlar (0)