İsveçli ortak Turkcell'deki hisselerini TVF'ye satıyor!

İsveçli telekom operatörü Telia Company, Turkcell'deki yüzde 24,02'lik dolaylı hisselerinin hepsini Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) satacak.  

EKONOMİ 18.06.2020, 10:32
İsveçli ortak Turkcell'deki hisselerini TVF'ye satıyor!

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Turkcell'in en büyük hissesini satın alacak. 

Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından yapılan açıklamada, LetterOne, Telia Company, Ziraat Bankası, Çukurova Holding ve ilgili taraflar ile imzalanan sözleşmeler sonucunda şirketin, Turkcell'in yüzde 26,2 oranında hissesine sahip olarak en büyük ortağı konumuna geleceği ifade edildi. 

530 milyon dolara satacak

Söz konusu açıklamada, Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) toplam yüzde 26,2 içerisinde bulunan yüzde 15 oranındaki imtiyazlı hisseleri aracılığıyla Turkcell Yönetim Kurulu'ndaki 9 üyeden 5'ini seçebileceği belirtildi. 

Yapılan açıklamaya göre, İsveçli telekom operatörü Telia Company, Turkcell'de bulunan yüzde 24,02'lik dolaylı hisselerinin hepsini 530 milyon dolar karşılığında satarak Turkcell'den ayrılacak. 

LetterOne şirketinin ise şirkette bulunan payını yüzde 24,8'e çıkaracağı, böylece en büyük azınlık hissedar konumuna geleceği kaydedilen açıklamada, Çukurova Holding'in de dolaylı hisselerini satarak Turkcell'den ayrılacağı bildirildi. 

Temettü politikasına devam edilecek

Açıklamada, Turkcell’in mevcut temettü politikasını uygulamaya devam edeceği belirtilerek, Turkcell'in New York borsası hem de Borsa İstanbul'da işlem gören tek Türk şirketi olmayı sürdüreceği ifade edildi. 

Turkcell Ana Sözleşmesi'nde gerçekleştirilen değişikliklere Genel Kurul'da onay verilmesinden ve düzenleyici kuruluşlardan izin alınmasından sonra sürecin, 2020 senesi içerisinde tamamlanması amaçlanıyor. 

Temettü nedir?

Temettü, bir işletmenin elde ettiği kârdan, ortakların nakit ya da hisse senedi olarak pay alma hakkı manasına geliyor.

Yorumlar (0)